Χιονοστιβάδα εξελίξεων στην Commercial Value

Παραιτήσεις μελών της, διορισμό νέων και μετάταξη των τίτλων της στην εναλλακτική αγορά, ανακοίνωσε σήμερα η Advantage Capital Holdings. Οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν στο πλαίσιο Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010 εγκρίθηκε ειδικό ψήφισμα για μετάταξη των τίτλων της εταιρίας στην εναλλακτική αγορά λόγω των αρνητικών οικονομικών εξελίξεων, την περικοπή του Διοικητικού Προσωπικού της εταιρίας, το κόστος εφαρμογής του ΚΕΔ.

Στην ίδια συνέλευση, οι μέτοχοι δεν ενέκριναν ειδικό ψήφισμα όπως το ονομαστικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας το οποίο ανέρχεται σε 103,4 εκατ. ευρω διαιρεμένο σε 152 εκατ. ευρω συνήθης μετοχές ονομαστικής αξίας 0,68 ευρώη κάθε μία, αυξηθεί σε 158,4 εκατ. ευρω διαιρεμένο σε 233 εκ. μετοχές ονομαστικής αξίας 0,68 ευρώ η κάθε μία».

Επίσης, δεν εγκρίθηκε ειδικό ψήφισμα με το οποίο το διοικητικό συμβούλιο  εξουσιοδοτείται όπως σε χρόνο που το ίδιο αποφασίσει αλλά που δεν θα ξεπερνά τους έξι μήνες προχωρήσει στην έκδοση και παραχώρηση μέχρι και 117,6 εκατ. μετοχών ονομαστικής αξίας 0,68 ευρώ έκαστη στην τιμή των 0,68 ευρώ έκαστη σε μετρητά, τίτλους μετοχών εισηγμένων εταιρειών και /ή ακίνητα, σε επενδυτές οι οποίοι θα επιδείξουν ενδιαφέρον για απόκτηση μετοχών της εταιρείας.

Τα ψηφίσματα για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας στόχευαν στην αύξηση κεφαλαίου στην Commercial Value μετά την πρόσφατη απόφαση της Επ.Ε.Ι.Α., ύψους 79,4 εκατ. ευρω.

Το Ειδικό Ψήφισμα αναφορικά με την μετάταξη της eταιρίας από την Κύρια Αγορά στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑΚ εγκρίθηκε ομόφωνα με ποσοστό 100%.

Τα Ειδικά Ψηφίσματα αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας καταψηφίστηκαν με ποσοστό 99,74% κατά και 0,26% υπέρ.

Αναδιοργάνωση Συμβουλίου

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έγινε μετά το πέρας της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με σκοπό την αναδιοργάνωση του Συμβουλίου οι κ.κ. Κίκης Χαννίδης και Αντρέας Σεργίδης διορίστηκαν σαν νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Μέσα στα πλαίσια του Ειδικού Ψηφίσματος 3 για την μη τήρηση του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης.
 
Οι κ.κ. Αντρέας Γαβριηλίδης και Άκης Καισής υπέβαλαν την παραίτηση τους από την θέση του Μη Εκτελεστικού Προέδρου και του Ανεξάρτητου μη Εκτελεστικού Συμβούλου αντίστοιχα οι οποίες έγιναν αποδεκτές.

Ενόψει των πιο πάνω εξελίξεων και τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες αναφορικά με αποκορύφωμα την σημερινή κατάσταση στην Commercial Value και κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης των μετόχων για αλλαγή πορείας και δραστική μείωση των εξόδων ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της εταιρίας κ. Γιώργος Κωνσταντίνου, υπέβαλε την παραίτηση από την θέση του, η οποία και έγινε αποδεχτή.

Tην παραίτηση του έθεσε ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου και Οικονομικός Διευθυντής της εταιρίας κ. Αντώνης Αντωνίου, η οποία έγινε μεν αποδεκτή ζητήθηκε δε από τον κ. Αντωνίου να παραμείνει στην εταιρία μέχρι την ολοκλήρωση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων για το έτος 2009.