Τι θα γίνει με την ΑΜΚ της Commercial Value

Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Commercial Value, προκειμένου να αποφασίσει το κατά πόσον οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 80 εκατ. ευρώ που έχει εγκρίνει η γενική συνέλευση στις 18 Ιανουαρίου. 

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται υπό τη σκιά της αυστηρής προθεσμίας που έχει θέσει η Επ.ΕΙ.Α. για τον προσδιορισμό των πηγών άντλησης των κεφαλαίων ύψους 80 εκατ. ευρώ που έχει ζητήσει για την κάλυψη του ελλείμματος στον περιθώριο φερεγγυότητας της εταιρίας, αλλά και το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην εταιρία, που κατακλύζεται από εξαγορές και ακυρώσεις συμβολαίων. 

Σημειώνεται ότι η αύξηση εγκρίθηκε από το σύνολο των μετόχων της εταιρίας μεταξύ των οποίων και οι δύο εκκαθαριστές της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, που ελέγχουν αντίστοιχα το 20,7% και 14,5% αντίστοιχα της Commercial Value και οι οποίοι όπως έχουν αποσαφηνίσει δεν θα συμμετάσχουν στην αύξηση.

Η παραίτηση των δύο μετόχων που εκπροσωπούν το 35% της εταιρίας, μεταφέρει εξολοκλήρου το βάρος της ενίσχυσης των κεφαλαίων της Commercial Value που έχει ζητήσει η Επ.Ε.Ι.Α στον κύριο μέτοχο τον κυπριακό όμιλο της Advantage Capital Holdings, ο οποίος ελέγχει το 50,009% της εταιρίας. 

Ο βασικός μέτοχος έχει ανακοινώσει με τη σειρά του αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου κατά 80 εκατ. ευρώ με την έκδοση νέων μετοχών και την παραίτηση των υφιστάμενων μετόχων και παράλληλα την πρόθεσή του να αποεπενδύσει από τον ασφαλιστικό κλάδο, εγγράφοντας μάλιστα πρόβλεψη ύψους 50 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή του στην Commercial Value.

Να σημειωθεί ότι ποσοστό της τάξης του 9,606% ελέγχει ο πρώην μέτοχος του ομίλου της Ασπίς Πρόνοια κ. Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος διαθέτει επίσης και το 2,9% της εταιρίας μέσω της Ασπίς Όμιλος Εταιριών.