H Biba χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης για ισότητα στους ασφαλισμένους

Η Biba (British Insurance Brokers’ Association) χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης από το γραφείο ισότητας της, που έχει στόχο τη διασφάλιση ότι όλοι οι πολίτες δύνανται να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη. 

Η νέα νομοθεσία θα καταστήσει υποχρεωτική για τους φορείς ασφάλισης που αρνούνται να παράσχουν ασφαλιστική κάλυψη, για παράδειγμα σε άτομα μεγάλης ηλικίας, να παραπέμπουν τους πελάτες σε μια πιο κατάλληλη πηγή, όπως ένα ειδικό ασφαλιστικό μεσίτη, ή σε μια ανεξάρτητη αρχή πληροφόρησης. 

Με τον τρόπο αυτό οι καταναλωτές που θα απορρίπτονται από τις ασφαλιστικές εταιρίες στο σημείο πώλησης (τηλέφωνο, internet, προσωπική επαφή) θα κατευθύνονται σε μια ανεξάρτητη αρχή πληροφόρησης, η οποία θα του παρέχει βοήθεια έτσι ώστε να μπορέσουν να βρουν την ασφαλιστική κάλυψη που θα καλύπτει τις ανάγκες τους. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Biba με τον τρόπο αυτό οι καταναλωτές θα ωφεληθούν καθώς δε θα θεωρούνται ως ομάδες με τυποποιημένους  κινδύνους, όπως οι νεότεροι οδηγοί.

Μέχρι τώρα οι ομάδες αυτές των καταναλωτών που απορρίπτονται από τις ασφαλιστικές εταιρίες, συνεχίζουν την έρευνα μόνοι τους χωρίς να γνωρίζουν ότι υπάρχουν διαθέσιμα ασφαλιστικά προϊόντα και που μπορούν να τα προμηθευτούν.

Η νέα νομοθεσία θα βοηθήσει παρά πολύ  τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων αλλά και τις ταξιδιωτικές ασφάλειες, καθώς αυτοί είναι οι δύο κλάδοι όπου αρκετοί καταναλωτές δυσκολεύονται να βρουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ήδη η Biba διατηρεί «γραμμή βοήθειας» αλλά και ιστοσελίδα «Βρείτε τον ασφαλιστή» που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους πελάτες να βρουν έναν μεσίτη ασφαλίσεων ειδικό ο οποίος μπορεί να τους προσφέρει την κατάλληλη ασφάλιση.

Η κα. Graeme Trudgill, Technical and Corporate Affairs Executive, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «υπάρχουν λύσεις μέσω ασφαλιστικών πρακτόρων οι οποίοι μπορούν να καλύψουν εξαιρετικά δύσκολους κινδύνους. 

Το θέμα είναι ο καταναλωτής να ξέρει που μπορεί να απευθυνθεί. Η νομοθετική ρύθμιση μόλις τεθεί σε εφαρμογή θα βοηθήσει τους πελάτες να βρουν το ασφαλιστικό προϊόν που χρειάζονται».