Γ. Παπανδρέου: «Μόνοι μας θα λύσουμε τα προβλήματα της οικονομίας»

«Η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα, θα μπορούσε να συμβεί αύριο σε μία άλλη χώρα», λεει σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ενώ αναφέρεται στα σενάρια διάσωσης, τονίζοντας «ότι μόνοι μας θα λύσουμε τα προβλήματά μας».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη στην ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore,  ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η Ελλάδα δεν αναζητεί βοήθεια και δεν έχει ζητήσει σχέδιο στήριξης από τους Ευρωπαίους εταίρους της:«Η κυβέρνηση μου έχει πει ξεκάθαρα ότι θα λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματα μας» λεει.

Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ακόμα ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία είναι κοινά, σε μία περίοδο όπου η παγκόσμια οικονομία προσπαθεί να συνέλθει από την ύφεση.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά είναι κοινά προβλήματα, σε μία περίοδο μεγάλης δυσκολίας για την παγκόσμια οικονομία. Σήμερα μιλάμε για την Ελλάδα, αλλά αύριο θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιον άλλο» επισημαίνει.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μία σειρά από μεταρρυθμίσεις ώστε το έλλειμμα να υποχωρήσει στο 3% μέσα στην επόμενη τριετία.

«Είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αποδοχής του Προγράμματος Σταθερότητας από τη Βουλή» σημειώνει, ενώ αναφερόμενος στο μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας υπογραμμίζει ότι είναι η φοροδιαφυγή.