Δ. Λύχρου: Αλλάζει το σκηνικό στις ασφάλειες θετικά

Την θετική έκβαση της υπόθεσης IDD για το κλάδο τόνισε η Πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ) Δήμητρα Λύχρου στο πάνελ για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο του Money Show 2019 στην Αθήνα.

της Ελενας Ερμείδου

Ειδικότερα η κα Λύχρου κατά την ομιλία της υπογράμμισε ότι “τα πράγματα αλλάζουν προς το θετικό”, μιλώντας για την Οδηγία IDD η οποία έγινε νόμος (4583/2018) του κράτους, προσθέτοντας ότι η μόνη ουσιαστική διαφορά που υπήρξε “οι συγχωνεύσεις κατηγοριών διαμεσολάβησης”.

Επεσήμανε, μεταξύ άλλων μία εξαίρεση, αυτή των ασφαλιστικών συμβούλων που έχουν εγγραφεί στα μητρώα από τη 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά, τονίζοντας ότι “όσοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα από 1/1/2017, παραμένουν για δύο χρόνια, και μπορούν αν θέλουν να δώσουν εξετάσεις για πράκτορες ή μεσίτες”.

Παραμένοντας στο επίκαιρο θέμα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε σχέση πάντα με την IDD, υπογράμμισε ότι η νομοπαρασκευαστική επιτροπή κατάφερε να περάσει στο νόμο την υποχρεωτική παροχή συμβουλής, κάνοντας έτσι την ειδοποιό διαφορά του διαμεσολαβητή.

Τέλος αναφερόμενη στα ασφαλιστικά χαρτοφυλάκια και στις συμβάσεις των ασφαλιστικών, είπε “καταφέραμε να μην δημιουργούνται ορφανά χαρτοφυλάκια” και να μην καταγγέλλονται χωρίς λόγο οι συμβάσεις που κάνουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές με τις ασφαλιστικές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*