Ασφαλιστές: Εχετε μήνυμα από τον Πρόεδρο του ΕΕΑ

Την ομαλή μετάβαση του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην νέα εποχή χωρίς προβλήματα εγγυάται ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.  Με όχημα την Οδηγία για την Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων (IDD) πρώην IMD, η οποία πέρασε και έγινε νόμος του κράτους  (4583/2018) έστειλε δύο βασικά μηνύματα από βήμα εσπερίδας ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Money Show 2019 στην Αθήνα.

Της Ελενας Ερμείδου

«Ούτε ένας από εσάς τους ασφαλιστές δεν θα έχει πρόβλημα με την IDD – το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα σας» είπε ο κος Χατζηθεοδοσίου, περιγράφοντας εν συντομία τα μελλοντικά σχέδια του Επιμελητηρίου για την ανάδειξη της τάξης των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Η IDD με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΕΕΑ φαίνεται να ενώνει το κλάδο, παρά τις όποιες δυσκολίες και βήματα απαιτούνται για την προσαρμογή της. Το Επιμελητήριο θα δεχτεί με σκοπό να επιλύσει κάθε θέμα που αφορά την IDD μέσω μέϊλ  από την Περιφέρεια. Παράλληλα θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους φορείς πανελλαδικά. Ωστόσο, όπως ο ίδιος τόνισε  χρειάζεται να γίνουν συναντήσεις με το Υπουργείο για τον νέο νόμο και είναι κάτι που έχει ζητήσει το Επιμελητήριο να διευθετήσει η ΕΑΕΕ.

Ουσιαστικότερο και πρωτοφανές για το κλάδο, τον Μάρτιο του 2019 ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη μεγάλη συνάντηση ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που έγινε ποτέ στην χώρα. Επαγγελματίες από διαφορετικές γεωγραφικές περιφέρειες θα συγκεντρωθούν και θα ανταλλάξουν απόψεις και θα συνομιλήσουν σε μία κοινή και μόνο γλώσσα.

Η ενότητα του κλάδου αναμένεται να ενισχυθεί και με τις αυξημένες γνώσεις που σχεδιάζει να δώσει σε κάθε ασφαλιστή το Επιμελητήριο. Ετοιμάζεται από το Επιμελητήριο μία μελέτη, ή πιο συγκεκριμένα μία προμελέτη η οποία θα μελετά, μεταξύ άλλων τα προβλήματα του κλάδου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τα ευρωπαϊκά δεδομένα και θα παραδοθεί προς ολοκλήρωση στα Σωματεία.

O κος Χατζηθεοδοσίου αναφερόμενος στην IDD, στις ενέργειες του Επιμελητηρίου αλλά και στην οικονομία και τις νέες τάσεις στις ασφάλειες τόνισε πως το ΕΕΑ δεν πρόκειται να διαγράψει κανέναν ασφαλιστή.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*