Δυναμική επέκταση στον κλάδο ζωής από την International Life

Ενισχύει την παρουσία της στον κλάδο ζωής η International Life, προχωρώντας στη σύναψη συνεργασίας με έναν από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ασφαλιστικούς ομίλους, την Met Life.  

Η συνεργασία εγκαινιάζεται με τη διάθεση στην αγορά από την 1η Φεβρουαρίου  ενός νέου προϊόντος unit linked εφάπαξ καταβολής με καινοτόμα χαρακτηριστικά, καθώς κλειδώνει την απόδοση ανά τριετία, ενώ σε περίπτωση που η απόδοση του εσωτερικού μεταβλητού κεφαλαίου είναι αρνητική, το προϊόν υπόσχεται εγγυημένη απόδοση 3%.  

Η συνεργασία θα ανακοινωθεί από τον πρόεδρο του ομίλου κ. Φωκίωνα Μπράβο και τον πρόεδρο της International Life κ. Σωτήρη Ταγκόπουλο, ενώ από την πλευρά του αμερικανικού ομίλου, θα βρεθεί στην Ελλάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Met Life Europe, κ. Don Gallagher

Το συγκεκριμένο προϊόν σχεδιάστηκε από τη Met Life Europe, προωθείται μέσω του Λονδίνου και επενδύει στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές, με χαρακτηριστικά που απευθύνονται σε συντηρητικούς, μεσαίου ή πιο επιθετικού προφίλ πελάτες με διασπορά σε μετοχικά χαρτοφυλάκια που κυμαίνονται σε ποσοστό από  35% έως και 65%.

Σημειώνεται ότι ο αμερικάνικος όμιλος της Met Life έχει περιορισμένη παρουσία στην Ευρώπη, με θυγατρικές στο Βέλγιο, την Πολωνία και τη Μεγάλη Βρετανία και βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της Alico,  μέρος του ομίλου του AIG Group

Από την πλευρά του ο όμιλος της International Life πραγματοποιεί δυναμική επέκταση στον κλάδο  ζωής διευρύνοντας τις συνεργασίες του, τόσο μέσα από την εξαγορά της Universal Life όσο και με τη σύναψη συνεργασία με την ING για την πώληση νοσοκομειακών προϊόντων, η οποία εγκαινιάζεται την προσεχή εβδομάδα.

Υπό την έγκριση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης τελεί επίσης η πρόσφατη σύναψη συμφωνίας για την εξαγορά της ING Γενικών, που ολοκληρώθηκε μεταξύ των δύο μερών την προηγούμενη εβδομάδα.