Ομαδικές ασφαλίσεις: Ανοίγουν δρόμο για αλλαγές

της Ελενας Ερμείδου

Ανεβάζουν ταχύτητα οι ομαδικές ασφαλίσεις, δανειοληπτών, εργαζομένων, συνταξιοδοτικά προγράμματα με την συνολική παραγωγή να κάνει άλμα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 να φτάνει τα 263.132.804 ευρώ.

Η τάση ανόδου οφείλεται στην συρρίκνωση του επιπέδου παροχών του δημοσίου συστήματος ασφάλισης σε υγεία και σύνταξη που έχουν προκαλέσει αβεβαιότητα στους εργαζομένους. Το αίσθημα της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας έρχονται να το καλύψουν οι ομαδικές ασφαλίσεις αλλά και να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό περιβάλλον στις επιχειρήσεις για τους εργαζόμενους, ενισχύοντας το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.

Παράλληλα οι ομαδικές ασφαλίσεις προετοιμάζουν το έδαφος για αλλαγές και τη μετάβαση στο νέο σύστημα ασφάλισης, το δεύτερο πυλώνα ασφάλισης που είναι τα επαγγελματικά ταμεία.

Το πλήθος συμβολαίων των ομαδικών ασφαλιστηρίων διαμορφώνεται περίπου στα 1,666 εκατ. έναντι 1,706 εκατ. το α΄ 6μηνο του 2017, μειωμένο στις ατομικές ασφαλίσεις (1,660 εκατ. έναντι 1,700 εκατ. το 2017) και αυξημένο στις ομαδικές (5.968 έναντι 5.388 το 2017). Από το σύνολο της παραγωγής ασφαλίστρων του α΄ 6μήνου του 2018, ποσό 322,3 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στις νέες εργασίες του κλάδου (291,8 εκατ. ευρώ στις ατομικές ασφαλίσεις και 30,5 εκατ. ευρώ στις ομαδικές). Τα αντίστοιχα ποσά το 2017 ήταν 341,7 εκατ. ευρώ (310,2 εκατ. ευρώ στις ατομικές και 31,5 εκατ. ευρώ στις ομαδικές).

Σημαντική άνοδο 13,7 μονάδων σημείωσε ως κανάλι διανομής το Bancassurance στις ατομικές ασφαλίσεις, λαμβάνοντας ποσοστό 43,9% από 30,2% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

 

 

 

One comment

 1. Για ποια εποχή και για ποιόν τόπο αναφέρονται αυτά που γράφονται σε αυτήν την ανάρτηση?

  Από ότι κατάλαβα βλέπω ότι αναφέρονται φυσικά για την Ελλάδα μας.

  Σε μια χώρα όπου κάποιοι νομίζουν ότι είναι λυμένα όλα τα κάθε λογής εργασιακά προβλήματα στους τόπους εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά , όπου εισπράττουν τις υπερωρίες τους κανονικά και φυσικά στο ακέραιο.

  Και γενικώς σε μια χώρα με δυνατή οικονομία και απειροελάχιστη ανεργία.
  Επίσης τα κάθε λογής επιδόματά τους το ίδιο , έχουν και όλα τα ένσημά τους φυσικά δηλαδή ουδείς εργαζόμενος είναι ανασφάλιστος.
  Και το κυριότερο πάντα οι απολαβές τους στην ώρα τους.

  Απολύσεις …. μειώσεις μισθών……… εξοντωτικά η μειωμένα ωράρια …….. εκβιασμοί………… τρομοκρατία………. γενικά ένας εργασιακός μεσαίωνας……..
  Α ! παπά τι είναι όλα αυτά?, /Όχι δεν γίνονται ποτέ και πουθενά στο εν Ελλάδι εργασιακό στερέωμα.
  Δεν θα έχει γίνει φαίνεται κάτι τέτοιο αντιληπτό.

  Να μην αφήσω και την πλευρά της κάθε εργοδοσίας η καλλίτερα των επιχειρηματιών……
  Που και αυτοί έχουν την άνετη χρηματοδότηση από τις τράπεζες, και ούτε με τις εφορίες έχουν κάποιο πρόβλημα.
  Η παραγωγή και η κατανάλωση των προϊόντων τους και γενικώς οι οικονομικές δραστηριότητές τους γνωρίζουν άνθηση.

  Κλειστές στρόφιγγες από τις τράπεζες, , πανάκριβο κόστος παραγωγής των παραγόμενων προϊόντων από τους ανελέητους φόρους και τα χαράτσια, την ενέργεια κλπ κλπ. ……
  .Α ! παπά τι είναι όλα αυτά?,
  Όχι δεν γίνονται ποτέ και πουθενά στο εν Ελλάδι εργοδοτικό /΄επιχειρηματικό στερέωμα.

  Μιας και δεν γίνονται αυτά τα αρνητικά και όλα είναι καλά και ωραία τι μας έμεινε λοιπόν τώρα?
  Έμεινε μόνο το κερασάκι στην τούρτα.
  Στο να αφυπνίσουν τους βιομηχάνους και τους επιχειρηματίες που απασχολούν εργαζόμενους.
  Αυτό το κερασάκι να είναι το κάτι τις παραπάνω ως ευχαριστία της κάθε εργοδοσίας που οφείλει προς τους εργαζομένους

  Δηλαδή ο κάθε επιχειρηματίας / εργοδότης στο να κάνει και από μια ομαδική ασφάλιση παροχή πρόνοιας, μαζί με όλη τους την αγάπη φυσικά προς τους εργαζόμενους τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*