SAS: 1η στη λίστα του Fortune στην κατηγορία «Best Companies to work for»

Δεν αρκεί μόνο να είσαι ηγέτης, αλλά να το απολαμβάνουν και τα στελέχη σου. Αυτό κατόρθωσε η SAS, ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών business analytics, και μάλιστα στο μέγιστο βαθμό -και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, κατακτώντας την 1η θέση στην ετήσια λίστα του έγκριτου περιοδικού FORTUNE με τις «100 Best Companies to Work For» στις ΗΠΑ.

H SAS κατέκτησε τις κορυφαίες θέσεις τόσο σε θέματα υγειονομικής κάλυψης των εργαζομένων, όσο και φροντίδας των παιδιών τους, αλλά και σε ό,τι αφορά το «ισοζύγιο» εργασίας και προσωπικής ζωής. 

Η SAS συμπεριλαμβάνεται στη συγκεκριμένη λίστα (fortune.com/bestcompanies) από το έτος ίδρυσής της (1998), ενώ είναι η έβδομη φορά που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες 10 και η πέμπτη στις κορυφαίες 5 εταιρίες.

«Οι πιο σημαντικές παράμετροι για την τρέχουσα λίστα ήταν η πρόσληψη νέων στελεχών, αλλά και οι τρόποι με τους οποίους οι εταιρίες βοηθούν τους υπαλλήλους τους να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση», δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής Σύνταξης του FORTUNE, κ. Hank Gilman. «Και οι 100 εταιρίες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα συνεχίζουν να προσλαμβάνουν, πολλές εκ των οποίων επιθετικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει προοπτική για περισσότερες από 96.000 ανοικτές θέσεις εργασίας τη χρονιά που διανύουμε».

Ο CEO της SAS, κ. Jim Goodnight, τόνισε ότι «για το 2010, θα ήθελα να δώσω την ίδια υπόσχεση που έδωσα και πέρυσι – η SAS δεν θα κάνει απολύσεις. 

Πάρα πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο θυσίασαν εργαζομένους και παροχές σε μια προσπάθεια να περικόψουν τα έξοδά τους το 2009. 

Η SAS διατήρησε την αντίθετη στάση και για το λόγο αυτό επιβραβευθήκαμε με την αφοσίωση των εργαζομένων μας και τη συνολική επιτυχία της εταιρείας. Η διατήρηση αυτής της θέσης κατά τη διάρκεια της ύφεσης μας τοποθετεί στην καλύτερη θέση για να εκμεταλλευτούμε την επερχόμενη ανάκαμψη της αγοράς».

«Σε μια δυσχερή οικονομική περίοδο, η SAS δεν αμφιταλαντεύτηκε όσον αφορά στη δέσμευση απέναντι στους εργαζομένους της και την καινοτομική της κουλτούρα που τους διατηρεί ανταγωνιστικούς και παρέχει την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής», δήλωσε ο κ. Jenn Mann, Αντιπρόεδρος του τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού στη SAS. 

«H συνεχιζόμενη επιτυχία της SAS αποδεικνύει τη βασική μας φιλοσοφία: Υγιείς και ευτυχισμένοι εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί». 

H SAS έχει εδώ και πολύ καιρό αναγνωριστεί ως πρωτοπόρος στην ενθάρρυνση της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. 

Οι εργαζόμενοι στα κεντρικά της εταιρείας στο Cary της Β. Καρολίνας, απολαμβάνουν εσωτερικές ανέσεις όπως δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, επιδοτούμενη φροντίδα των παιδιών τους, ένα δωρεάν κέντρο εκγύμνασης και αναψυχής 66.000 τετραγωνικών ποδών, καθώς και προγράμματα που προωθούν την ευεξία. 

Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι της SAS είναι εξαιρετικά αφοσιωμένοι στην εταιρεία. Ο ετήσιος ρυθμός ανανέωσης του προσωπικού είναι μόλις 4%, σε έναν κλάδο που ο μέσος ρυθμός κυμαίνεται στο 22%. 

Ο χαμηλός αυτός ρυθμός μεταφράζεται σε μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες, διατήρηση της γνώσης και χαμηλό κόστος πρόσληψης και κατάρτισης. 

Η SAS παράγει λογισμικό που βοηθά τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο σε κάθε κλάδο να μετατρέψουν τα δεδομένα τους σε βαθιά γνώση σχετικά με την απόδοση της εταιρείας, τους πελάτες, τις αγορές, τους κινδύνους και πολλά άλλα. 

Η SAS βοηθά τις εταιρίες να επιλύουν πολύπλοκα επιχειρηματικά προβλήματα, να επιτυγχάνουν τους βασικούς τους στόχους και να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά  τις ζωτικές πληροφορίες. 

Για να επιλέξει τις 100 Καλύτερες Εταιρείες, το FORTUNE συνεργάζεται με το Great Place to Work Institute έτσι ώστε να διεξάγει την πλέον εκτεταμένη εργασιακή έρευνα στην Αμερική.
 
Τα δύο τρίτα της βαθμολόγησης μιας επιχείρησης βασίζονται στα αποτελέσματα της έρευνας Trust Index του Ινστιτούτου, η οποία αποστέλλεται σε ένα τυχαίο δείγμα εργαζομένων από κάθε εταιρία. 

Η έρευνα θέτει ερωτήματα σχετικά με τις θέσεις τους όσον αφορά στην αξιοπιστία της διοίκησης της εταιρίας, την ικανοποίηση από την εργασία και τη συντροφικότητα. 

Το άλλο τρίτο της βαθμολόγησης βασίζεται στις απαντήσεις της εταιρίας στο Culture Audit του Ινστιτούτου, που περιλαμβάνει λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με τα προγράμματα αμοιβών και παροχών καθώς και σε μια σειρά από ανοιχτές ερωτήσεις σχετικά με την πρόσληψη, την επικοινωνία και την ποικιλομορφία.