Αποτελέσματα εξετάσεων προσωπικού πιστωτικών ιδρυμάτων στις 28/11/2009

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το προσωπικό των πιστωτικών ιδρυμάτων προκειμένου να πιστοποιηθούν και να μπορούν στη συνέχεια να δραστηριοποιηθούν και να προσφέρουν υπηρεσίες ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στους πελάτες τους.
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στις 28 Νοεμβρίου 2009 στην Αθήνα – στο Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο (ΕΤΙ) και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) – και στο ΕΠΙ Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστικό στοιχείο των εξετάσεων ήταν ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών, καθώς συνολικά παραβρέθηκαν 1.238 άτομα, από τα 1.377 που είχαν δηλωθεί. Ο αριθμός όσων η βαθμολόγηση ήταν ίση ή ξεπέρασε τη βάση επιτυχίας του 50% επί του συνόλου των απαντήσεων, ήταν 1.007 άτομα. Το ποσοστό επιτυχίας ανήλθε δηλαδή, σε 79,42% ή με άλλα λόγια, 8 στους 10 συμμετείχαν με επιτυχία στις εξετάσεις.

Οι επόμενες εξετάσεις για την πιστοποίηση του προσωπικού των πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν οριστεί για τις 20 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Οι τράπεζες έχουν εισέλθει δυναμικά τα τελευταία χρόνια στον τομέα της διάθεσης ασφαλιστικών προγραμμάτων στους πελάτες τους και ο χάρτης της διαμεσολάβησης αλλάζει στη χώρα μας. Παρά τις διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα διαφορετικά κανάλια διανομής σε επίπεδο εξειδίκευσης, «βάθους» και εύρους προγραμμάτων, ο ανταγωνισμός στη διαμεσολάβηση ασφαλιστικών υπηρεσιών έχει «ανοίξει» και ενταθεί και κάθε δίκτυο προβάλει τα ισχυρά του σημεία στη μάχη της επικράτησης.

Χώρος υπάρχει για όλους όσους είναι σωστοί επαγγελματίες και το ζητούμενο πέραν της πώλησης αυτής καθεαυτής, είναι να παρέχονται σωστή ενημέρωση και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πελάτες, ώστε να είναι ευχαριστημένοι και να αγοράζουν προγράμματα που καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες.

Οι παλιές εποχές στη διαμεσολάβηση έχουν παρέλθει και πέραν της πιστοποίησης, η δια βίου εκπαίδευση σε συνδυασμό με άλλα χαρακτηριστικά όπως μεταξύ άλλων η ακεραιότητα του χαρακτήρα, είναι απαραίτητα και βασικά συστατικά που οφείλουν να συνθέτουν το προφίλ του σύγχρονου επαγγελματία διαμεσολαβητή

Δείτε τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις 28-11-2009