Post Insurance: Στόχος τα 30 εκατ. ευρώ για το 2010

Ο στόχος παραγωγής ασφαλίστρων για το 2010, είναι τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρία από τη δραστηριοποίησή της στις 16 Νοεμβρίου, έχει πετύχει σε διάστημα τριων μηνών, παραγωγή περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Ο στόχος φαίνεται αρκετά φιλόδοξος, αλλά  θεωρούμε ότι είναι εφικτός. Κατ’ αρχήν είναι η αξιοποίηση του υπάρχοντος πελατολογίου δανειοληπτών που σήμερα διαθέτει ασφάλεια πυρός από άλλες εταιρίες, καθώς το Τ.Τ. δεν διέθετε μέχρι τώρα αυτήν τη δυνατότητα. Ενίσχυση της παραγωγής αναμένεται να προέλθει και από νέα προϊόντα σε συνδυασμό με τραπεζικούς λογαριασμούς.

Εντωμεταξύ, η εταιρία συνεχίζει την ανοδική της πορεία και μέσα στο μήνα αναμένεται να ξεπεράσει το φράγμα των 2.000 πωλήσεων.
Από τα 2.000 συμβόλαια, περίπου το 80% αφορά προγράμματα δανειοληπτών (Ζωής ή Πυρός). Από το υπόλοιπο 20%, το μεγαλύτερο μέρος αποτελούν οι ασφάλειες αυτοκινήτου και ακολουθούν οι «ελεύθερες» πωλήσεις συμβολαίων πυρός και συνταξιοδοτικών.

Το αποτέλεσμα έχει επιτευχθεί με τη συμμετοχή των καταστημάτων του Τ.Τ. και μόνον 15 καταστημάτων των ΕΛΤΑ. Συμμετέχουν ειδικότερα, 165 καταστήματα αντί 245, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, κάτι που σύντομα αναμένεται να αλλάξει.

Έτοιμο είναι ωστόσο το εκπαιδευτικό πλάνο όλης της χρονιάς μέσα από το οποίο αναμένεται να παγιωθεί ουσιαστικά η πώληση ασφαλιστικών προϊόντων και από την τράπεζα και από τον ΕΛΤΑ.