Τα σχέδια των αντασφαλιστών για το 2019

της Ελενας Ερμείδου

Μέσα στο 2019, όπως διαφαίνεται θα υπάρξει περαιτέρω συγκέντρωση στο κλάδο των αντασφαλειών.  Κάποιοι αντασφαλιστές, σύμφωνα με πληροφορίες του IW θα γίνουν underwriters, κάποιοι θα συνεργαστούν με νεοφυείς insurtech επιχειρήσεις κυρίως για τα συμβόλαια περιουσίας, αλλά και κάποιοι θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα ως πρωτασφαλιστές και αντασφαλιστές.

To έδαφος έχει ωριμάσει και το 2019 θα αποτελέσει ένα ενδιαφέρον έτος για τις αντασφάλειες, το 2019. Στην σκακιέρα αναμένονται στρατηγικές κινήσεις όπου όσοι έχουν μελετήσει το περιβάλλον θα καταλάβουν θέσεις αρχηγών.

Από τις πλέον πιο ισχυρές αντασφαλιστικές στο χώρο, η Swiss Re, ήδη τοποθετημένη γερά απέναντι των στόχων στην αγορά σχεδιάζει να βρει τρόπους να αυξήσει τα κέρδη ποντάροντας στις αδυναμίες της παγκόσμιας (αντ)ασφασφαλιστικής αγοράς. Αυτό, παρά το γεγονός ότι οι τιμές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα δηλώνει σε συνέντευξη του στους FT ο CEO Christian Mumenthaler. Με άλλα λόγια η Swiss Re εξετάζει ευκαιρίες για νέες εξαγορές, μεταξύ άλλων και στο τομέα των αντασφαλειών, καθώς στο πεδίο αυτό μπορεί να επιτευχθούν μεγάλου βεληνεκούς συνέργειες.

Όμως, η Swiss Re ψάχνει για εξαγορές και από το τομέα των πρωτασφαλίσεων με την Corporate Solutions.

Θέμα, ωστόσο σοβαρό είναι οι αποτιμήσεις. Οι σημερινές αξίες ορισμένων αντασφαλιστικών ξεπερνούν την πραγματικότητα και αυτό δημιουργεί εμπόδια στην ολοκλήρωση των διαδικασιών Εξαγορών & Συγχωνεύσεων. Η ασυμβατότητα αυτή απομακρύνει την επίσπευση των διαδικασιών καθώς οι αξίες δεν αναμένεται να πέσουν σύντομα.

Σκεπτική ως τα εναλλακτικά κεφάλαια εμφανίζεται η Swiss Re, όπως άλλωστε έχει ειπωθεί και από το RVS 2018 στο Μόντε Κάρλο. Εκτιμά πως από τον περιορισμό διοχέτευσης κεφαλαίων στην αγορά από τους εναλλακτικούς επενδυτές κεφαλαίων θα ωφεληθεί η Swiss Re, μία και ορισμένα από αυτά δεν γνωρίζουν τους κινδύνους.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*