Εκλογές και νέο Δ.Σ. στον Π.Σ.Σ.Α.Σ.

Πραγματοποιήθηκαν χθες οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Σ.Α.Σ.). Οι αρχαιρεσίες έγιναν στα πλαίσια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης και την επόμενη εβδομάδα το νέο ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα.

Ο κ. Δαυίδ Ανδρέου ως πλειοψηφών, παραμένει πρόεδρος και για την επόμενη διετία. Εκλέχθηκαν επίσης οι κ.κ.: Βαγγέλης Γαλυφιανάκης, Γεώργιος Στεφανίδης, Δημήτρης Καφετζόπουλος, Γεώργιος Κακάκης, Ιωάννης Μπουρλάκης, καθώς και ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης που αποτελεί το νέο μέλος σε σχέση με το απερχόμενο ΔΣ.

Σημαντικό στοιχείο ήταν η ισχυρή προσέλευση μελών που ανήλθε στα 120 περίπου άτομα, ενώ στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν επίσης:

-    Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός / Προϋπολογισμός

-    Έγκριση των απολογισμών και απαλλαγή από κάθε ευθύνη του Δ.Σ.

-    Ανακλήσεις αδειών εταιριών – επαγγελματικό μέλλον συνεργατών τους – μεθοδεύσεις εταιριών- διάφορα θέματα.

Ο κ. Ανδρέου αναφέρθηκε στο φορολογικό και την επιτυχία του Συνδέσμου σχετικά με το θέμα της τήρησης βιβλίων. Πρότεινε επίσης και έγινε αποδεκτή, τη συγκρότηση επιτροπής που – στα πλαίσια και της ανανέωσης -, θα συμμετέχει στα συμβούλια του Δ.Σ.. του Συνδέσμου

Ο κ. Κακάκης, Γενικός Γραμματέας μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε στην ομιλία του στις ενέργειες του Συνδέσμου τα τελευταία χρόνια, σε σχέση και με τις γενικότερες εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά. Ο Π.Σ.Σ.Α.Σ. όπως επεσήμανε, αντέδρασε άμεσα στην περίπτωση της Ασπίς (συνάντηση με Γ. Πέτσα, αρωγός στις προσπάθειες των διαμεσολαβούντων στην εταιρία, σύμβαση αστικής ευθύνης σε σχέση με την αναδρομική ισχύ της).

Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία του Συνδέσμου να καταθέσει αίτηση για τη σύσταση Ομοσπονδίας διαμεσολαβούντων, η οποία συζητείται το Μάρτιο στο πρωτοδικείο. Μια ακόμα πρωτοβουλία του Π.Σ.Σ.Α.Σ. είναι η επαφή με ασφαλιστικές εταιρίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, για ένα σχέδιο ομαδικής ασφάλισης των μελών.

Ένα ακόμα θέμα είναι οι πιέσεις που ασκούνται στον κλάδο των συντονιστών σχετικά με τις επαγγελματικές τους σχέσεις με τις εταιρίες. Ο Σύνδεσμος ειδικότερα, ένα σημαντικό μέρος της δραστηριότητάς του την τελευταία διετία, είχε να κάνει με καταγγελίες συμβάσεων σε συντονιστές ασφαλιστικών συμβούλων.

Ένα σημαντικό επίσης θέμα που αφορά το σύνολο των διαμεσολαβούντων, είναι οι εκλογές που θα γίνουν εφέτος στα επαγγελματικά επιμελητήρια.