Τι αποφάσισε η Επ.Ε.Ι.Α. για την αποτίμηση των ομολόγων

Την αποτίμηση του συνόλου των ομολόγων των ασφαλιστικών εταιριών κατά παρέκκλιση του νόμου, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμένουν υπό την κατοχή των εταιριών μέχρι και τη λήξη τους, θα προβλέπει παρέμβαση την οποία επεξεργάζεται η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης μετά την υποβολή του αιτήματος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, το θέμα να αντιμετωπιστεί συνολικά για την αγορά ώστε να υποστηριχθεί στο σχηματισμό των αποθεμάτων της.

Τα ανωτέρω αναφέρουν πηγές του iw, που προσθέτουν ότι η Επ.Ε.Ι.Α. προσανατολίζεται στο να αποτιμήσει τα ομόλογα του κλάδου σε τιμές κτήσεις, και όχι σε τρέχουσες αξίες, εφόσον όμως οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν προστρέξουν πριν τη λήξη των ομολόγων να τα ρευστοποιήσουν.

Ανοικτό μένει τέλος το πώς θα ρυθμιστεί νομοθετικά το όλο θέμα. Οι εναλλακτικές που επεξεργάζεται η Επ.Ε.Ι.Α. είναι δύο. Είτε να παρέμβει η ίδια με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του φορέα, είτε να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση με σκοπό την τροποποίηση του νόμου. 

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί άμεσα, στο πλαίσιο συνεργασίας της Επιτροπής με τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Φίλιππο Σαχινίδη.