Post Insurance Brokerage: Στόχος τα 30 εκατ. ευρώ για το 2010

Φιλόδοξος είναι ο εφετινός παραγωγικός στόχος της νεοσύστατης Post Insurance Brokerage, της μεσιτικής – ασφαλιστικής εταιρίας που έχει δημιουργηθεί από τη συνεργασία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των ΕΛΤΑ

Ο στόχος παραγωγής ασφαλίστρων για το 2010, είναι τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρία από τη δραστηριοποίησή της στις 16 Νοεμβρίου, έχει πετύχει σε διάστημα δύο μηνών, παραγωγή περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Ο στόχος φαίνεται αρκετά φιλόδοξος, αλλά στελέχη της Post Insurance Brokerage, θεωρούν ότι είναι εφικτός. Κατ’ αρχήν είναι η αξιοποίηση του υπάρχοντος πελατολογίου δανειοληπτών που σήμερα διαθέτει ασφάλεια πυρός από άλλες εταιρίες, καθώς το Τ.Τ. δεν διέθετε μέχρι τώρα αυτήν τη δυνατότητα.

Ενίσχυση της παραγωγής αναμένεται να προέλθει και από ένα νέο προϊοντικό συνδυασμό, τραπεζικού λογαριασμού για παιδιά με παροχές υγείας. Σήμερα υπάρχουν περίπου 200.000 τέτοιοι λογαριασμοί. Το προϊόν αυτό αναμένεται να είναι έτοιμο σε ένα μήνα και να διατεθεί στο κοινό για ένα διάστημα 3-4 μηνών.

Εντωμεταξύ, η εταιρία συνεχίζει την ανοδική της πορεία και μέσα στο μήνα αναμένεται να ξεπεράσει το φράγμα των 2.000 πωλήσεων. 

Το αποτέλεσμα έχει επιτευχθεί με τη συμμετοχή των καταστημάτων του Τ.Τ. και μόνον 15 καταστημάτων των ΕΛΤΑ. Συμμετέχουν ειδικότερα, 165 καταστήματα αντί 245, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο. 

Η μικρή συμμετοχή των ΕΛΤΑ οφείλεται ουσιαστικά στο γεγονός ότι ο οργανισμός παραμένει ακέφαλος για 6 περίπου μήνες, ενώ και ο τρόπος που είναι διαμορφωμένες οι εσωτερικές διαδικασίες δυσκολεύουν μετακινήσεις εργαζομένων που απαιτούνται για τη διάθεση των ασφαλιστικών προγραμμάτων.

Επίσης, η μόνη εκπαίδευση που έχει γίνει στα ΕΛΤΑ αφορά την παρουσίαση των προγραμμάτων, ενώ στο ΤΤ, πέραν των αρχικών παρουσιάσεων, πραγματοποιείται και εκπαίδευση στα καταστήματα (on the job training).

Από τα 2.000 συμβόλαια, περίπου το 80% αφορά προγράμματα δανειοληπτών (Ζωής ή Πυρός). Από το υπόλοιπο 20%, το μεγαλύτερο μέρος αποτελούν οι ασφάλειες αυτοκινήτου και ακολουθούν οι «ελεύθερες» πωλήσεις συμβολαίων πυρός και συνταξιοδοτικών.