Στην Επ.Ε.Ι.Α. το πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης της Commercial Value

Μια ακόμη συνεδρίαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης θα απασχολήσει αύριο Πέμπτη η Commercial Value. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής θα εξετάσει το πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης που κατέθεσε η εταιρία -έχοντας πρώτα αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου- για το οποίο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλές ενστάσεις.

Βασικότερη αυτών είναι ότι η Commercial Value δεν αναφέρει τα φυσικά και νομικά πρόσωπα όπου θα σηκώσουν το βάρος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου των 80 εκατ. ευρώ.

Κύκλοι της εταιρίας αναφέρουν ότι θα είναι έτοιμοι σε 15 μέρες να ανακοινώσουν τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ. 

Η Επ.Ε.Ι.Α. φαίνεται προβληματισμένη με τη στάση της εταιρίας, καθώς η απόφαση που είχε εκδώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μαζί με το πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης, η Commercial Value θα έπρεπε να ανακοινώσει και τους ενδιαφερόμενους που θα ενισχύσουν κεφαλαιακά την ασφαλιστική. 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στο διοικητικό συμβούλιο θα συζητηθούν και άλλα ζητήματα. Όπως για παράδειγμα το θέμα με τα ομόλογα των εταιριών και το πώς θα αποτιμηθούν για τη χρήση του 2009 και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους ελέγχους της περσινής χρήσης και τα αποτελέσματα αυτών.