Ψηφίζονται σήμερα οι ρυθμίσεις για τις γονικές παροχές

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο αύξησης του αφορολογήτου ορίου για την γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά ακινήτων σε περίπτωση αύξησης των αντικειμενικών αξιών, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου από την Επιτροπή της Βουλής.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή το απόγευμα της Δευτέρας μόνο από το ΠΑΣΟΚ, και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από την Ολομέλεια σήμερα, Τρίτη.

Το αφορολόγητο από τον γονέα προς το παιδί αυξάνεται από τις 95.000 στα 150.000 ευρώ με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, ενώ επανέρχεται το καθεστώς των προοδευτικών φορολογικών συντελεστών από 1%-10%, αντί του ενιαίου 1% που ίσχυε μέχρι τώρα.

Ταυτόχρονα δικαιολόγησε τη σπουδή κατάθεσης του νομοσχεδίου στο γεγονός ότι κατά τον μήνα Δεκέμβριο παρατηρήθηκε κατακόρυφη αύξηση των πράξεων μεταβιβάσεων σε «ακριβές» ΔΟΥ -Κηφισιάς, Ψυχικού, Μυκόνου- σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευθούν έχοντες και κατέχοντες το «απαράδεκτο καθεστώς της προηγούμενης κυβέρνησης που αποστέρησε τεράστια έσοδα από τα δημόσια ταμεία».