Συγκέντρωση των διαμεσολαβούντων στην Ασπίς

Συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών οργανώνουν για τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου οι διαμεσολαβούντες στην Ασπίς Πρόνοια, σε συνέχεια των ενεργειών και κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν τους τελευταίους μήνες.

Οι διαμεσολαβούντες διαπιστώνουν πλήρη αδράνεια σχετικά με την αναζήτηση διεξόδου και απαντήσεων όσον αφορά τα προβλήματα που προέκυψαν τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους πελάτες τους, μετά την ανάκληση των αδειών λειτουργίας των εταιριών.

Για το λόγο αυτό είναι αποφασισμένοι, όπως υποστηρίζουν, να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, υπενθυμίζοντας ότι έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από το κλείσιμο των εταιριών «και κανένας δεν ασχολείται».

Στη συγκέντρωση θα κληθούν μεταξύ άλλων να παραβρεθούν κόμματα, φορείς διαμεσολάβησης και φορείς καταναλωτικών οργανώσεων.

Επίσης, προχωρούν άμεσα στην ίδρυση σωματείου, στο οποίο θα συμμετέχουν πελάτες και ασφαλισμένοι της εταιρίας. Το καταστατικό είναι ήδη έτοιμο και μένουν οι σχετικές υπογραφές. Σκοπό του σωματείου είναι να προστατέψει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των ασφαλιστών, μετά τη μη κάλυψη των δικαιωμάτων τους εξαιτίας του κλεισίματος των εταιριών.

Επίσης, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα των διαμεσολαβούντων στην Ασπίς για να ορίσουν την πραγματοποίηση μιας συνάντησης προκειμένου ανταλλάξούν απόψεις και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.