Interamerican: Ολοκληρώνεται η μεταστέγαση των διοικητικών υπηρεσιών

Έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση των διοικητικών υπηρεσιών της Interamerican από το κεντρικό κτίριο της Συγγρού 124 και η μεταφορά τους στο κτίριο της Συγγρού 350.

Η μεταφορά κρίθηκε αναγκαία μετά την συμφωνία πώλησης του κεντρικού κτιρίου στον εφοπλιστή Μαρτίνο, ενώ άκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι συζητήσεις για τη μεταφορά του ομίλου σε κτιριακό συγκρότημα στην οδό Κηφισίας.

Η μεταφορά συνεπάγεται τη συγκέντρωση όλων των διοικητικών υπηρεσιών στο κτίριο της οδού Συγγρού, που θα αξιοποιηθεί σε συνδυασμό με το κτίριο της οδού Δοϊράνης, για τη μεταφορά της έδρας του ομίλου, της εταιρίας ζωής, γενικών υγείας και οδικής προστασίας, καθώς και των υπηρεσιών μηχανογράφησης.

Τα έσοδα από την πώληση, το ύψος των οποίων δεν έχει ανακοινωθεί από την εταιρία, θα αποτελέσουν μέρος της ασφαλιστικής τοποθέτησης, αντικαθιστώντας την αντίστοιχη αξία των ακινήτων.

Ο όμιλος της Eureko, αναμένεται να ανακοινώσει τα ετήσια αποτελέσματα για το 2009 στις 16 Μαρτίου και τα προσωρινά στοιχεία από την πορεία της ελληνικής δραστηριότητας, δημιουργούν αισιοδοξία για την πορεία των εργασιών.

Η νέα παραγωγή του ομίλου ενισχύθηκε κατά 53%, με τη μεγαλύτερη αύξηση να εμφανίζει ο κλάδος ζωής, οι νέες εργασίες του οποίου ενισχύθηκαν κατά 75%. 

Η αύξηση στον κλάδο γενικών ήταν της τάξης του 23%, με τη σημαντικότερη αύξηση να εμφανίζει ο κλάδος αυτοκινήτου που ενισχύθηκε κατά 28%, ενώ στο 14% διαμορφώθηκε η αύξηση των νέων εργασιών στον κλάδο πυρός.