O ρόλος των ασφαλιστικών και κλινικών είναι ;

της Ελενας Ερμείδου

Καθοριστικός είναι ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης στην οικονομία και την κοινωνία.

Η συρρίκνωση παροχής υπηρεσιών του δημοσίου συστήματος υγείας και οι out of the pocket δαπάνες ωθούν όλο και μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού στην σύναψη ιδιωτικών ασφαλιστηρίων υγείας.

Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές έχοντας κυρίαρχο ρόλο στην αγορά διαπραγματεύονται τις συμβάσεις με τις ιδιωτικές κλινικές με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους και την τιθάσευση του κόστους υπηρεσιών υγείας.

Απαιτείται πολύ καλή και στενή συνεργασία μεταξύ ιδιωτικών κλινικών και ασφαλιστικών για την διαμόρφωση των προϊόντων αλλά και νέα προσέγγιση στην δημιουργία προγραμμάτων.

Τα χαμηλά νοσήλια και τα χαμηλά ασφάλιστρα υγείας θα πρέπει να είναι οι κοινός στόχος των ιδιωτικών κλινικών και των ασφαλιστικών, για να γίνει αυτό, μεταξύ άλλων θα χρειαστεί να αυξηθεί η βάση των ασφαλισμένων.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει με την επαναφορά των φοροαπαλλαγών ή με την παροχή άλλων φορολογικών κινήτρων οδηγώντας στην αύξηση της βάσης των ασφαλισμένων.

Στην συγκράτηση του κόστους σημαντικό ρόλο παίζει η υιοθέτηση των ιατρικών πρωτοκόλλων, η ενίσχυση της πρόληψης, η λήψη μέτρων για τον έλεγχο των εισαγωγών αλλά και η διάθεση ασφαλιστικών προγραμμάτων σε αποκλειστική συνεργασία με συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*