back to top
16.5 C
Athens
Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026

Στην αγορά το ΤΕΑ συνεργατών πωλήσεων Interamerican

Σχεδόν έτοιμο για να λετουργήσει είναι το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) των συνεργατών πωλήσεων της INTERAMERICAN. Πρόκειται για ένα από τέσσερα υπό σύσταση Ταμεία που θα αδειδοτηθούν στις αρχές του 2019.

Διαβάστε:

- Advertisement -

Συνέντευξη Κ. Νικολάου, Prudential στο IW για τα ΤΕΑ

Το Ταμείο αριθμεί περί τα 600 εγγεγραμμένα ιδρυτικά μέλη, που προέρχονται κυρίως από το εταιρικό δίκτυο πωλήσεων -συντονιστές, unit managers και ασφαλιστικοί σύμβουλοι- καθώς και από το δίκτυο συνεργαζoμένων με την εταιρεία πρακτόρων και μεσιτών,  ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο που τίθεται από το νομικό πλαίσιο (100 άτομα).

- Advertisement -

Ο κεφαλαιοποιητικός χαρακτήρας του ΤΕΑ, που αποτελεί πρωτοβουλία υποστήριξης της INTERAMERICAN στους συνεργάτες της, παρέχει σε αυτούς μια εξαιρετική δυνατότητα συνταξιοδοτικής αποταμίευσης με σημαντικά πλεονεκτήματα. Σύμφωνα με το φορολογικό πλαίσιο λειτουργίας των ΤΕΑ στην Ελλάδα (Μ.4172/2013, ΦΕΚ 167) οι εισφορές εκπίπτονται κατά 100% και δεν φορολογούνται οι εφάπαξ παροχές, ενώ οι συντάξεις φορολογούνται ως εισόδημα. Μέχρι σήμερα, έχουν συσταθεί 14 ομοειδή επαγγελματικά ταμεία προαιρετικής ασφάλισης και άλλα 4 υποχρεωτικής ασφάλισης. Υπό σύσταση είναι ακόμη 3 Ταμεία, επιπλέον του ΤΕΑ των συνεργατών της INTERAMERICAN, ενώ φέτος συστάθηκε και η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛΕΤΕΑ) για τη θεσμική υποστήριξη των ΤΕΑ.

Η λειτουργία Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης σε βάση συμφωνίας εργοδοτών και εργαζομένων βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα, με ενισχυμένη την εκτίμηση ότι μπορεί να αποτελέσει λύση διεξόδου στο συνταξιοδοτικό, συμπληρώνοντας την κοινωνική ασφάλιση ως δεύτερος πυλώνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα, η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα μελέτη τεσσάρων εναλλακτικών προτάσεων, η οποία προϋποθέτει υποχρεωτική ασφάλιση στον δεύτερο πυλώνα, ώστε να επιτυγχάνεται αύξηση του ποσού της τελικής σύνταξης. Σύμφωνα με την μελέτη των Αναλογιστών, το ποσοστό αναπλήρωσης του μέσου μισθού κατά τον εργασιακό βίο, για κύρια και επικουρική σύνταξη, θα κυμαίνεται από 59% έως 83%, με σταδιακή μείωση και των ελλειμμάτων.

Διαβάστε:

Συντάξεις: Μηδενικά ελλείμματα, χωρίς εκπτώσεις παροχών

Επισημαίνεται ότι στον σχεδιασμό του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης των συνεργατών πωλήσεων της INTERAMERICAN αξιοποιείται η εμπειρία της εταιρείας από την επιτυχή λειτουργία του ΤΕΑ των εργαζομένων – του μοναδικού στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, που ιδρύθηκε το 2010 και το αποθεματικό του ανέρχεται σε 16,99 εκατ. ευρώ (31/12/2017). Το ΤΕΑ των εργαζομένων της INTERAMERICAN  έχει  δώσει, ήδη, έως σήμερα 135 εφάπαξ παροχές σε μέλη του, της τάξεως των 2,54 εκατ. ευρώ. Το Ταμείο αριθμεί 1.199 μέλη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Interamerican: Open Day στη Θεσσαλονίκη για νέους Ασφαλιστικούς Συμβούλους

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαρτίου 2026 στο Διοικητικό Γραφείο Πωλήσεων της εταιρείας

Τα πολυϊατρεία Medifirst και η Αθηναϊκή Γενική Κλινική εντάσσονται στο «Προλαμβάνω» για τον έλεγχο της νεφρικής δυσλειτουργίας

Οργανωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε πολίτες ηλικίας 30 έως 70 ετών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση

Interamerican Open Day: Άνοιγμα καριέρας στον ασφαλιστικό κλάδο

Η εκδήλωση της 4ης Φεβρουαρίου απευθύνεται τόσο σε νέους επαγγελματίες όσο και σε άτομα που σκέφτονται αλλαγή καριέρας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ENTERSOFTONE WorkLife: Η επόμενη ημέρα της διαχείρισης HR & Payroll!

Μια all-in-one Human Capital Management (HCM) πλατφόρμα που αφήνει τις πολύπλοκες διαδικασίες στο παρελθόν

Οι 10 βασικές θεματικές που αναμένεται να διαμορφώσουν την παγκόσμια οικονομία το 2026

Όπως παρουσιάστηκαν από την EFG International σε ειδική εκδήλωση για επιλεγμένους πελάτες στην Αθήνα

Στο gov.gr η Υπηρεσία Ειδοποίησης Εγγεγραμμένων Πολιτών #112GRAlert – Ειδοποιήσεις για έως 3 σημεία ενδιαφέροντος

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα 112, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου

Αποδοχές & Παροχές 2025: Τα δεδομένα της KPMG που οδηγούν τις στρατηγικές αποφάσεις

Το 99% και το 94% των περίπου 150 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα προσφέρουν προγράμματα ασφάλισης υγείας και ζωής αντίστοιχα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Με ισχυρή παρουσία του πολιτικού κόσμου και της αγοράς η εκδήλωση κοπής πίτας του ΕΕΑ

Ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη νέα εποχή που ξεκινά για το Επιμελητήριο με τη συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς

Εξατομικευμένη Ιατρική στον Καρκίνο: Νέα εποχή θεραπειών που αλλάζει την Ογκολογία

Η επιστημονική κοινότητα προχωρά στην ανάπτυξη στοχευμένων θεραπειών που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες μοριακές αλλοιώσεις

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική αναζητά έμπειρο Στέλεχος Ανάπτυξης Δικτύου Πωλήσεων

Στους στόχους της θέσης, η ενίσχυση του μεριδίου αγοράς, η αναβάθμιση του δικτύου συνεργατών και η αξιοποίηση των καινοτόμων προϊόντων της εταιρείας

ENTERSOFTONE WorkLife: Η επόμενη ημέρα της διαχείρισης HR & Payroll!

Μια all-in-one Human Capital Management (HCM) πλατφόρμα που αφήνει τις πολύπλοκες διαδικασίες στο παρελθόν

Τα μπόνους των αντασφαλιστών

Παρά τα εύσημα, ωστόσο, η S&P προειδοποιεί για τον κίνδυνο μείωσης των περιθωρίων κερδοφορίας