back to top
25.2 C
Athens
Σάββατο 13 Ιουνίου 2026

Στην αγορά το ΤΕΑ συνεργατών πωλήσεων Interamerican

Σχεδόν έτοιμο για να λετουργήσει είναι το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) των συνεργατών πωλήσεων της INTERAMERICAN. Πρόκειται για ένα από τέσσερα υπό σύσταση Ταμεία που θα αδειδοτηθούν στις αρχές του 2019.

Διαβάστε:

- Advertisement -

Συνέντευξη Κ. Νικολάου, Prudential στο IW για τα ΤΕΑ

Το Ταμείο αριθμεί περί τα 600 εγγεγραμμένα ιδρυτικά μέλη, που προέρχονται κυρίως από το εταιρικό δίκτυο πωλήσεων -συντονιστές, unit managers και ασφαλιστικοί σύμβουλοι- καθώς και από το δίκτυο συνεργαζoμένων με την εταιρεία πρακτόρων και μεσιτών,  ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο που τίθεται από το νομικό πλαίσιο (100 άτομα).

- Advertisement -

Ο κεφαλαιοποιητικός χαρακτήρας του ΤΕΑ, που αποτελεί πρωτοβουλία υποστήριξης της INTERAMERICAN στους συνεργάτες της, παρέχει σε αυτούς μια εξαιρετική δυνατότητα συνταξιοδοτικής αποταμίευσης με σημαντικά πλεονεκτήματα. Σύμφωνα με το φορολογικό πλαίσιο λειτουργίας των ΤΕΑ στην Ελλάδα (Μ.4172/2013, ΦΕΚ 167) οι εισφορές εκπίπτονται κατά 100% και δεν φορολογούνται οι εφάπαξ παροχές, ενώ οι συντάξεις φορολογούνται ως εισόδημα. Μέχρι σήμερα, έχουν συσταθεί 14 ομοειδή επαγγελματικά ταμεία προαιρετικής ασφάλισης και άλλα 4 υποχρεωτικής ασφάλισης. Υπό σύσταση είναι ακόμη 3 Ταμεία, επιπλέον του ΤΕΑ των συνεργατών της INTERAMERICAN, ενώ φέτος συστάθηκε και η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛΕΤΕΑ) για τη θεσμική υποστήριξη των ΤΕΑ.

Η λειτουργία Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης σε βάση συμφωνίας εργοδοτών και εργαζομένων βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα, με ενισχυμένη την εκτίμηση ότι μπορεί να αποτελέσει λύση διεξόδου στο συνταξιοδοτικό, συμπληρώνοντας την κοινωνική ασφάλιση ως δεύτερος πυλώνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα, η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα μελέτη τεσσάρων εναλλακτικών προτάσεων, η οποία προϋποθέτει υποχρεωτική ασφάλιση στον δεύτερο πυλώνα, ώστε να επιτυγχάνεται αύξηση του ποσού της τελικής σύνταξης. Σύμφωνα με την μελέτη των Αναλογιστών, το ποσοστό αναπλήρωσης του μέσου μισθού κατά τον εργασιακό βίο, για κύρια και επικουρική σύνταξη, θα κυμαίνεται από 59% έως 83%, με σταδιακή μείωση και των ελλειμμάτων.

Διαβάστε:

Συντάξεις: Μηδενικά ελλείμματα, χωρίς εκπτώσεις παροχών

Επισημαίνεται ότι στον σχεδιασμό του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης των συνεργατών πωλήσεων της INTERAMERICAN αξιοποιείται η εμπειρία της εταιρείας από την επιτυχή λειτουργία του ΤΕΑ των εργαζομένων – του μοναδικού στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, που ιδρύθηκε το 2010 και το αποθεματικό του ανέρχεται σε 16,99 εκατ. ευρώ (31/12/2017). Το ΤΕΑ των εργαζομένων της INTERAMERICAN  έχει  δώσει, ήδη, έως σήμερα 135 εφάπαξ παροχές σε μέλη του, της τάξεως των 2,54 εκατ. ευρώ. Το Ταμείο αριθμεί 1.199 μέλη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αποτυπώνοντας τoν «θρύλο» της Interamerican με τον Γιάννη Καντώρο

Στην εκδήλωση βραβεύσεων αναδείχθηκε με έμφαση η στοχοπροσήλωση των εργαζομένων, αλλά και η εξωστρέφεια που επιτεύχθηκε χάρη στον νέο σχεδιασμό

Η INTERAMERICAN υπενθυμίζει την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου – Έμφαση στην πρόληψη και στην προστασία

«Ενημερωνόμαστε, προλαμβάνουμε, προστατεύουμε τη φύση και όσα έχουν αξία»

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Sofos Insurance Agency: Ταξίδι επιβράβευσης πωλήσεων στη μεσαιωνική Μπριζ

Θρ. Σοφός: «Επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, με συνεργασία και ομαδική δουλειά, απέδειξαν ότι μπορούν να επιτύχουν κάθε στόχο»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εθνική Τράπεζα: 16 χρόνια στηρίζει και επιβραβεύει καινοτόμες επιχειρήσεις μέσα από το Πρόγραμμα NBG Business Seeds

Τελετή βράβευσης για επιχειρήσεις και ομάδες που διακρίθηκαν μεταξύ των 344 συμμετοχών του 16ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας

ΤτΕ: Τι σηματοδοτεί η ανάκληση άδειας λειτουργίας της DallBogg

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση, αλλά και τις διευκρινιστικές ερωταπαντήσεις

Αυτά που ακούγονται για τους ασφαλιστές, οι εκρήξεις

Τόσο πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα, που δεν φτάνει το μάτι να τα δει και να τα ξεχωρίσει

Το σύγχρονο γραφείο γιορτάζει 300 χρόνια: Η ΤΝ αναδεικνύεται ως η σημαντικότερη καινοτομία στον χώρο της εργασίας

Όπως προκύπτει από την ιστορικής σημασίας έκθεση με τίτλο «IWG: 300 Χρόνια Καινοτομίας στο Γραφείο»

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Οι προσωπικότητες που διαμορφώνουν τον διάλογο για το μέλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης

Το 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26 θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18/6 στο Divani Apollon Palace & Thalasso, με παράλληλη μετάδοση από το LiveOn Events+

Εθνική Τράπεζα: 16 χρόνια στηρίζει και επιβραβεύει καινοτόμες επιχειρήσεις μέσα από το Πρόγραμμα NBG Business Seeds

Τελετή βράβευσης για επιχειρήσεις και ομάδες που διακρίθηκαν μεταξύ των 344 συμμετοχών του 16ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας

Αποτυπώνοντας τoν «θρύλο» της Interamerican με τον Γιάννη Καντώρο

Στην εκδήλωση βραβεύσεων αναδείχθηκε με έμφαση η στοχοπροσήλωση των εργαζομένων, αλλά και η εξωστρέφεια που επιτεύχθηκε χάρη στον νέο σχεδιασμό

Pricefox: «Καθαρίστε τα οικόπεδά σας και ασφαλίστε το σπίτι σας»

Η πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλιστικών προϊόντων συνδέει το ζήτημα της πρόληψης με την ανάγκη προστασίας της κατοικίας

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική ενισχύει τον Κλάδο Ζημιών Αυτοκινήτου με δύο νέα, δυναμικά στελέχη

Ο Λ. Πραγκαστής αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή Ζημιών του Κλάδου Αυτοκινήτου, έχοντας ως Αναπληρώτρια την Αν. Μιχαηλίδη