back to top
25.9 C
Athens
Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

Στην αγορά το ΤΕΑ συνεργατών πωλήσεων Interamerican

Σχεδόν έτοιμο για να λετουργήσει είναι το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) των συνεργατών πωλήσεων της INTERAMERICAN. Πρόκειται για ένα από τέσσερα υπό σύσταση Ταμεία που θα αδειδοτηθούν στις αρχές του 2019.

Διαβάστε:

- Advertisement -

Συνέντευξη Κ. Νικολάου, Prudential στο IW για τα ΤΕΑ

Το Ταμείο αριθμεί περί τα 600 εγγεγραμμένα ιδρυτικά μέλη, που προέρχονται κυρίως από το εταιρικό δίκτυο πωλήσεων -συντονιστές, unit managers και ασφαλιστικοί σύμβουλοι- καθώς και από το δίκτυο συνεργαζoμένων με την εταιρεία πρακτόρων και μεσιτών,  ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο που τίθεται από το νομικό πλαίσιο (100 άτομα).

- Advertisement -

Ο κεφαλαιοποιητικός χαρακτήρας του ΤΕΑ, που αποτελεί πρωτοβουλία υποστήριξης της INTERAMERICAN στους συνεργάτες της, παρέχει σε αυτούς μια εξαιρετική δυνατότητα συνταξιοδοτικής αποταμίευσης με σημαντικά πλεονεκτήματα. Σύμφωνα με το φορολογικό πλαίσιο λειτουργίας των ΤΕΑ στην Ελλάδα (Μ.4172/2013, ΦΕΚ 167) οι εισφορές εκπίπτονται κατά 100% και δεν φορολογούνται οι εφάπαξ παροχές, ενώ οι συντάξεις φορολογούνται ως εισόδημα. Μέχρι σήμερα, έχουν συσταθεί 14 ομοειδή επαγγελματικά ταμεία προαιρετικής ασφάλισης και άλλα 4 υποχρεωτικής ασφάλισης. Υπό σύσταση είναι ακόμη 3 Ταμεία, επιπλέον του ΤΕΑ των συνεργατών της INTERAMERICAN, ενώ φέτος συστάθηκε και η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛΕΤΕΑ) για τη θεσμική υποστήριξη των ΤΕΑ.

Η λειτουργία Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης σε βάση συμφωνίας εργοδοτών και εργαζομένων βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα, με ενισχυμένη την εκτίμηση ότι μπορεί να αποτελέσει λύση διεξόδου στο συνταξιοδοτικό, συμπληρώνοντας την κοινωνική ασφάλιση ως δεύτερος πυλώνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα, η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα μελέτη τεσσάρων εναλλακτικών προτάσεων, η οποία προϋποθέτει υποχρεωτική ασφάλιση στον δεύτερο πυλώνα, ώστε να επιτυγχάνεται αύξηση του ποσού της τελικής σύνταξης. Σύμφωνα με την μελέτη των Αναλογιστών, το ποσοστό αναπλήρωσης του μέσου μισθού κατά τον εργασιακό βίο, για κύρια και επικουρική σύνταξη, θα κυμαίνεται από 59% έως 83%, με σταδιακή μείωση και των ελλειμμάτων.

Διαβάστε:

Συντάξεις: Μηδενικά ελλείμματα, χωρίς εκπτώσεις παροχών

Επισημαίνεται ότι στον σχεδιασμό του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης των συνεργατών πωλήσεων της INTERAMERICAN αξιοποιείται η εμπειρία της εταιρείας από την επιτυχή λειτουργία του ΤΕΑ των εργαζομένων – του μοναδικού στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, που ιδρύθηκε το 2010 και το αποθεματικό του ανέρχεται σε 16,99 εκατ. ευρώ (31/12/2017). Το ΤΕΑ των εργαζομένων της INTERAMERICAN  έχει  δώσει, ήδη, έως σήμερα 135 εφάπαξ παροχές σε μέλη του, της τάξεως των 2,54 εκατ. ευρώ. Το Ταμείο αριθμεί 1.199 μέλη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Interamerican: Δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία με οδηγό τη βιωσιμότητα

Μια χρονιά ουσιαστικής προόδου στην ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στις δραστηριότητές του καταγράφει ο Όμιλος στη 14η «Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Η μεγάλη έρευνα της ΑΟΝ για τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις των συνταξιοδοτικών παροχών

Όπως παρουσιάστηκε από τον Γ. Κεντούρη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, στο #ocin26

7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης: Η Επαγγελματική Ασφάλιση στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τις Αποταμιεύσεις και τις Επενδύσεις

Το #ocin26 επιβεβαίωσε ότι η Επαγγελματική Ασφάλιση αποτελεί πλέον κρίσιμο πυλώνα για τη συνταξιοδοτική επάρκεια, την αποταμίευση, τις επενδύσεις και, τελικά, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Με κορυφαίο θέαμα και ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών

Το ΠΑΣΦΕ έφερε για άλλη μια χρονιά κοντά στελέχη και εταιρείες, καλλιεργώντας την ευγενή άμιλλα και συσφίγγοντας τις σχέσεις εντός και εκτός τερέν

Όταν προειδοποιεί (και) ο Γ. Στουρνάρας για το ασφαλιστικό

Από την έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού ΧΡΗΜΑ και του portal banks.com.gr, ΔΩΡΕΑΝ κάθε Τρίτη στην οθόνη σας

Η μεγάλη έρευνα της ΑΟΝ για τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις των συνταξιοδοτικών παροχών

Όπως παρουσιάστηκε από τον Γ. Κεντούρη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, στο #ocin26

Πώς προστατεύω το αυτοκίνητό μου από φωτιά;

Χρήσιμες συμβουλές από το Pricefox για την προστασία του οχήματός σου κατά την αντιπυρική περίοδο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις 2026!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Interamerican: Δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία με οδηγό τη βιωσιμότητα

Μια χρονιά ουσιαστικής προόδου στην ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στις δραστηριότητές του καταγράφει ο Όμιλος στη 14η «Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης»

ΔΥΝΑΜΙΣ: Η Μαρία Λώλη νέα Προϊσταμένη Ασφαλίσεων Προσώπων

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρία στον ασφαλιστικό κλάδο και εξειδίκευση στους τομείς του Προσωπικού Ατυχήματος και της Υγείας

Το μέλλον της ασφάλισης γράφεται στο #inco26 – Exclusive Closing Keynote από τον Παναγιώτη Λελεδάκη

Δηλώστε συμμετοχή στο κορυφαίο συνέδριο στρατηγικής, καινοτομίας και μετασχηματισμού για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Ταξίδι επιβράβευσης στην Πολωνία για συνεργάτες των MEGA BROKERS και INTERASCO

Η MEGA BROKERS επενδύει σταθερά στους συνεργάτες της, επιβραβεύοντας έμπρακτα τη συνέπεια, την αφοσίωση και την υψηλή απόδοσή τους