Μαζικές συνταξιοδοτήσεις προβλέπει η ΑΔΕΔΥ

Την έντονη αντίδρασή της για την άμεση προώθηση της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών στο Δημόσιο στην οποία προχωρεί η κυβέρνηση με σχετικό νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή μέχρι το Φεβρουάριο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ.

Χαρακτηρίζει την ενέργεια αυτή ως νέα επίθεση σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο και κυρίως των γυναικών και τονίζει ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την αναγκαστική έξοδο από την εργασία δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων γυναικών στο Δημόσιο, θα οδηγήσει σε διάλυση τα ασφαλιστικά ταμεία και τις δημόσιες υπηρεσίες.

«Επιπλέον θα επιβαρύνουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες στο Δημόσιο με πρόσθετα χρόνια παραμονής στην υπηρεσία και θα αλλάξουν το χαρακτήρα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού με την απόφαση του ΔΕΚ το ασφαλιστικό σύστημα στο Δημόσιο από Κοινωνικό μετατρέπεται σε επαγγελματικό», καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.

Καλεί μάλιστα την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα παραπάνω σχέδια και να πάρει όλα τα μέτρα για την προστασία και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο Δημόσιο, καθώς και του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.