Αλμούνια: Στα όρια των αντοχών του το ελληνικό έλλειμμα

«Οι αγορές έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους για τα επίπεδα των χρεών σε χώρες, όπως η Ελλάδα». Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του σε ισπανικό ραδιόφωνο ο ευρωπαίος Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια. 

Επιπλέον ανέφερε ότι «οι αγορές έχουν φτάσει σε ένα σημείο που λένε ‘αρκετά’» ενώ πρόσθεσε και ότι «σε περιπτώσεις χωρών, όπως η Ελλάδα, οι επενδυτές δεν θα συνεχίσουν το δανεισμό αν οι κυβερνήσεις δεν λάβουν μέτρα μείωσης του χρέους».

Εξάλλου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δηλώνει, μέσω του αρμόδιου υπεύθυνου για την Ευρώπη Μάρεκ Μπέλκα, ότι είναι έτοιμο να βοηθήσει τη χώρα μας όποτε αυτό χρειαστεί, αν και όπως ο ίδιος τόνισε η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της. 

Συγκεκριμένα ο κ. Μπέλκα δήλωσε: «Η ΕΕ θα πρέπει να δημιουργήσει το δικό της μηχανισμό για την στήριξη των κρατών, όταν βρίσκονται σε θέση ανάλογη της Ελλάδας. Πιστεύουμε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει μόνη της τα προβλήματά της» ενώ συμπλήρωσε «Ναι, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα αλλά εξαρτάται από το αν η ΕΕ ή η Ελλάδα θα το ζητήσουν».