Πελατοκεντρικά προϊόντα από την HDI-Gerling

H HDI-Gerling προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ευρύ τμήμα των ελληνικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών με πρωτοποριακά, ευέλικτα και σύγχρονα προϊόντα. 

Η εταιρία διαθέτει μακρόχρονη τεχνογνωσία στις ασφαλίσεις αστικής ευθύνης και περιουσίας, με κύριο όπλο τη διεθνή αξιοπιστία και φερεγγυότητα της HDI-Gerling και του ομίλου Talanx, ενός από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους ασφαλιστικούς ομίλους στην Ευρώπη και τον κόσμο, με παρουσία σε πάνω από 150 χώρες.

Η HDI-Gerling δεν καταφεύγει σε τυποποιημένα ασφαλιστικά προϊόντα, αλλά σε προσαρμοσμένα (tailor-made) συμβόλαια που ανταποκρίνονται στις εξειδικευμένες απαιτήσεις των πελατών της. 

Ουσιαστικό στοιχείο που διαφοροποιεί την εταιρία από τους ανταγωνιστές είναι ότι παρέχει σε όλους τους πελάτες της υπηρεσίες εξειδικευμένης διαχείρισης και πρόληψης του κινδύνου, με τη συμβολή έμπειρων στελεχών Risk & Safety Engineers. 

Η ασφαλιστική κάλυψη σχεδιάζεται μετά από ανάλυση και εκτίμηση του κινδύνου, πάντα με ακρίβεια και ανά περίπτωση. Έτσι, η άμεση ανταπόκριση σε μεγάλες ζημίες των ασφαλισμένων από την πρώτη στιγμή, έχει ξεχωρίσει τη HDI-Gerling στη ελληνική αγορά, ως μία ισχυρή και αξιόπιστη εταιρία με την οικονομική ευρωστία  που απαιτείται για την ανάληψη κινδύνων μεγάλων πελατών. 

Παράλληλα, το μέγεθος και  η φερεγγυότητα του ομίλου Talanx δίνουν τη δυνατότητα ανάληψης ασφαλιστικής κάλυψης για ιδιαίτερα υψηλά ποσά.

HDI-Gerling ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η προστασία οικονομικών απωλειών λόγω Αστικής Ευθύνης από τη HDI-Gerling καλύπτει: 

• Γενική Αστική Ευθύνη από χρήση, κατοχή και λειτουργία χώρων και εγκαταστάσεων

• Ευθύνη Παραγωγού από Ελαττωματικά Προϊόντα με έμφαση στις επιχειρήσεις παραγωγής βιομηχανικών αγαθών, τις φαρμακευτικές και τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών

• Ιδιαίτερη διαφοροποίηση και ειδικό χαρακτηριστικό, η επέκταση της κάλυψης για «έξοδα εξαγωγής και επανεγκατάστασης ελαττωματικού προϊόντος», που απευθύνεται ειδικά σε παραγωγούς που τα προϊόντα τους είναι συστατικό μέρος άλλων προϊόντων που παράγουν άλλοι παραγωγοί

• Ευθύνη & Έξοδα για Ανάκληση Ελαττωματικών Προϊόντων από την αγορά

• Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Μελετητών, Μηχανικών, Δικηγόρων και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών & επιχειρήσεων

• Περιβαλλοντική Ευθύνη – τυχαία και ξαφνική ρύπανση/μόλυνση περιβάλλοντος και κατά νόμο κάλυψη περιβαλλοντικής ζημίας

• Ευθύνη Κλινικών Δοκιμών Φαρμάκων – σε διεθνές επίπεδο

• Ευθύνη Εργοδότου

Πάντα σε ακολουθία με τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις, η HDI-Gerling προχωράει στην ανάπτυξη λύσεων αστικής περιβαλλοντικής ευθύνης για την (υποχρεωτική από το 2010) ασφάλιση των επιχειρήσεων σύμφωνα με την Οδηγία 2004/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Προστασία ελληνικών εξαγωγών σε κάθε χώρα προορισμού

Η κα. Ελίνα Παπασπυροπούλου, Διευθύντρια Αστικής Ευθύνης HDI-Gerling Hellas αναφέρει ότι  «για ελληνικές επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα, η HDI-Gerling Hellas εξασφαλίζει τον καταλληλότερο τρόπο ανταπόκρισης σε αξιώσεις τρίτων η ζημίες που προέκυψαν στο εξωτερικό, αξιοποιώντας το παγκόσμιο δίκτυο του ομίλου. 

Ο τομέας Αστικής Ευθύνης της HDI-Gerling έχει τεκμηριωμένη εμπειρία σε χειρισμούς ζημιών ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, διαθέτοντας νομικούς, πραγματογνώμονες και ειδικούς που έχουν αποδείξει επανειλημμένα  την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται επιτυχώς σε τέτοιες ζημίες, καθώς έχουν άριστη γνώση των τοπικών αγορών».