Κώδικας δεοντολογίας ο στόχος του Συνδέσμου Εργαζομένων με μεσίτες Lloyds

Η προσέλκυση νέων μελών και η δημιουργία ενός Κώδικα Δεοντολογίας περιλαμβάνονται στις μελλοντικές πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Εργαζομένων με μεσίτες Lloyd’s στην Ελλάδα.
Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παναγιώτης Μπαρτσιώκας στο iw, η ένταξη νέων μελών θα γίνεται εφόσον εκπληρώνονται κάποιες προϋποθέσεις, όπως να έχουν μεγάλα συμβόλαια, σημαντικό επίπεδο παραγωγής, κατανομή του κινδύνου, να ασκούν το επάγγελμα στην Ελλάδα.
Ο Κώδικας Δεοντολογίας αποσκοπεί στη δημιουργία κάποιων κανόνων που θα ακολουθούνται από τα μέλη, άσχετα με τις ρυθμίσεις από την πλευρά της Πολιτείας, όπου ο κ. Μπαρτζιώκας επισημαίνει ότι «είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ανταγωνισμό και υπέρ της ελεύθερης αγοράς στον κλάδο μας».
Στην παγκοσμιοποιημένη αγορά ο έλληνας μεσίτης ασφαλίσεων είναι τουλάχιστον το ίδιο καλός με οποιονδήποτε ξένο broker, προσθέτει ο πρόεδρος του Συνδέσμου ο οποίος αριθμεί σήμερα 21 μέλη που κατά κύριο λόγο ασχολούνται με τις ναυτασφαλίσεις.
Στην Ελλάδα -αναφέρει ο ίδιος-, μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε ξένος μεσίτης και να προσεγγίσει πελάτες και να ασφαλίσει μεγάλους κινδύνους κάνοντας το σχετικό placing στη χώρα του. Τα μέλη μας είναι εξίσου ικανά και υψηλού επιπέδου με οποιονδήποτε ξένο broker, καθώς διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία και έχουν αναλάβει μέχρι σήμερα την κάλυψη τεράστιων κινδύνων.
Ο κ. Μπαρτσιώκας εξηγεί ότι το συνθετικό της Lloyd’s στην επωνυμία του Συνδέσμου υπάρχει, καθώς τα μέλη παραδοσιακά, εδώ και 70 χρόνια, ήταν εκεί μεσίτες ασφαλίσεων (Lloyd’s insurance brokers). Σήμερα όμως τα μέλη δεν είναι πλέον αντιπρόσωποι αλλά συνεργαζόμενοι με τη Lloyd’s και η κατανομή των κινδύνων μπορεί να γίνεται σε 10-20 εταιρίες.