Δεν χρειάζεται να γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια αυτοκινήτου

Ακούγεται παράδοξο, τ’  ότι δεν χρειάζεται να γίνουν αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου … και όμως ξεκάθαρα ειπώθηκε.

Το τελευταίο διάστημα, ειδικότερα το τελευταίο 12μηνο ακούγεται ότι πρέπει να γίνουν απαραιτήτως αυξήσεις στα τιμολόγια αυτοκινήτου. Οτι, ναι μεν μειώθηκαν τα  ατυχήματα, αλλά αυξήθηκε η ένταση των ατυχημάτων, ενιότε και το κόστος ζημιάς, κυρίως το μέσο κόστος σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί.

Οτι ο κλάδος για να συμβαδίζει με τον ανταγωνισμό και να αντλήσει νέα μερίδια ή να αρπάξει μερίδια αντί να κάνει αυξήσεις κάνει μειώσεις,  και ότι  σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με τις επιλογές του. Με δύο λόγια θα περάσει στο κόκκινο αν δεν αλλάξει ρότα και δεν πάει σε αυξήσεις.

Το νόμισμα έχει και άλλη όψη στην υπόθεση αυτή. Κάποιοι  έχουν αντίθετη άποψη και δεν συμφωνούν ή δεν κρίνουν απαραίτητες τις αυξήσεις.

Τι έχουν να μας πουν;

Υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα αν η ασφαλιστική είναι καλά τοποθετημένη και έχει σωστή κατανομή των κινδύνων, αν η σύνθεση του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου είναι τέτοια που να της επιτρέπει να έχει έσοδα και να αντισταθμίζει τις ζημιές.

Μας λένε  εν κατακλείδι ότι είναι καθαρά θέμα στρατηγικής και κατανομής των κινδύνων επίσης ότι οι ασφαλιστικές που επιμένουν σε  αυξήσεις, δεν έχουν άλλες επιλογές, είναι εγκλωβισμένες στο αυτοκίνητο και οι αυξήσεις για αυτές είναι μονόδρομος.

Για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα πρέπει να το ψάξουμε ακόμα, πάντως κάποιοι τσίμπησαν προς τα πάνω τα τιμολόγια τους το τελευταίο χρόνο.

Για την ώρα δεν λέμε ούτε κορώνα ούτε γράμματα.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*