Εθελοντισμός υπό όρους…

Ήταν τον Σεπτέμβριο, που η ασφαλιστική αγορά αποδέχθηκε με χειροκροτήματα την απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της Ασπίς. 

Σύσσωμη η στελεχιακή ιεραρχία της αγοράς χαρακτήρισε την εξέλιξη ως θετική στον στόχο εξυγίανσης της αγοράς. Όσα ακούσθηκαν, μετά από αρμόδια χείλη -επισήμως ή ανεπισήμως- βεβαίωναν ότι με συμμετοχικές διαδικασίες το θέμα θα έκλεινε χωρίς να προκαλέσει πληγές στους ασφαλισμένους της εταιρείας αλλά και στην αξιοπιστία της αγοράς.

Ο καιρός πέρασε, ο χρόνος βρίσκεται στην εκπνοή του και την Ασπίς την περιβάλλει σκοτάδι. Οι αρμόδιοι της κυβέρνησης έχουν την άποψη ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος χρειάζεται συνολική νομοθετική ρύθμιση με συγκεκριμένη στόχευση, ήδη υπάρχει κάτι έτοιμο. 

Οι εκτεθειμένοι στους πελάτες τους διαμεσολαβούντες που σαφώς έχουν μερίδιο στην σημαντική ανάπτυξη της Ασπίς, πιέζουν για άμεσες λύσεις ώστε να εκτονώσουν την δυσαρέσκεια των πελατών τους και να ανακτήσουν την δική τους αξιοπιστία. Οι εργαζόμενοι έχασαν μια πορεία ζωής και αγνοούν το μέλλον τους που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για πολλούς είναι δύσκολο. 

Οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιριών -οι ισχυροί της αγοράς- εκτιμούν ότι χρειάζεται να πέσει φως στο θέμα, να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα συμβόλαια της Ασπίς, το έλλειμμα που υπάρχει, και γενικά ότι περιβάλλει τα συμβόλαια που αναζητούν «στέγη» και κάποιος θα πρέπει να τα υιοθετήσει. 

«Διαφορετικά δε μπορούν να μπουν σε συζήτηση». Αποδοχή συμβολαίων με εγγύηση ή εθελοντισμός υπό όρους…