A. Σαρρηγεωργίου: «Η σειρά δεικτών του ΙΟΒΕ θα ενισχύσει τη διαφάνεια στον κλάδο υγείας»

Για εργαλείο που θα ενισχύσει τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά υγείας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου με αφορμή την παρουσίαση του ΙΟΒΕ για τους δείκτες κόστους αποζημιώσεων ασφαλιστικών νοσοκομειακών προγραμμάτων.

«Σήμερα το ΙΟΒΕ παρουσίασε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την ασφαλιστική αγορά υγείας, μία σειρά δεικτών που στοχεύουν στον απολογιστικό υπολογισμό και την παρακολούθηση του κόστους των αποζημιώσεων των μακροχρόνιων ασφαλιστικών νοσοκομειακών προγραμμάτων σε επίπεδο ασφαλιστικής αγοράς. Οι δείκτες αυτοί θα προσφέρουν χρήσιμη πληροφόρηση για την ετήσια πορεία του κόστους των αποζημιώσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας προγραμμάτων» επισήμανε ο Α. Σαρρηγεωργίου.

«Ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθεί το εργαλείο αυτό από κάθε ασφαλιστική επιχείρηση θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες» πρόσθεσε, «όπως η σύνθεση του χαρτοφυλακίου της, τα χαρακτηριστικά του κάθε προγράμματός της, τα αποτελέσματα αυτού κλπ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το εργαλείο αυτό θα ενισχύσει τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά υγείας, ένα τομέα ιδιαίτερα ευαίσθητο που βρίσκεται ψηλά στις ασφαλιστικές επιλογές των πολιτών».