Εξειδικευμένα προγράμματα Ζωής από την ALICO

Στη χώρα μας, όπως και σε όλον τον κόσμο, η Alico καλύπτει όλες τις ηλικίες, με ατομικά και ομαδικά προγράμματα Ζωής, Προσωπικών Ατυχημάτων, Υγείας και Συνταξιοδότησης. Με όπλο την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση στους κλάδους αυτούς, η σχεδίαση των προγραμμάτων στοχεύει στο να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων.

Ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα για το μέλλον του παιδιού, τις σπουδές ή την επαγγελματική  του αποκατάσταση, μπορεί να είναι: 

α) Πρόγραμμα Εγγυημένης Απόδοσης με ασφάλιστρο που θα καθορίσουν οι γονείς, το οποίο παραμένει σταθερό σε όλη τη διάρκεια ισχύος του Συμβολαίου

β)Αποταμιευτικό Πρόγραμμα που συνδέεται με μερίδια (Unit-Linked) Εσωτερικών Μεταβλητών Κεφαλαίων που έχει δημιουργήσει η Alico για να δώσει στη συστηματική μακροχρόνια αποταμίευσή τους τη δυναμική των επιδόσεων που μπορούν να προσφέρουν οι χρηματαγορές. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής όσον αφορά στο πού θα επενδυθούν τα χρήματα που καταβάλλονται.
Πρόγραμμα Εγγυημένης Απόδοσης

Όσον αφορά στο πρόγραμμα Εγγυημένης Απόδοσης, αυτό δίνει την δυνατότητα στο παιδί να έχει στην διάθεσή του ένα σημαντικό κεφάλαιο όταν φθάσει στην ηλικία που έχουν επιλέξει οι γονείς του. 

Αυτό σημαίνει ότι με ένα αρκετά χαμηλό ασφάλιστρο οι γονείς μπορούν να θέσουν τις βάσεις για την συσσώρευση ενός κεφαλαίου, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί για τις σπουδές ή την επαγγελματική αποκατάσταση του παιδιού. 

Στη λήξη του προγράμματος καταβάλλεται στο ασφαλισμένο παιδί το κεφάλαιο κάλυψης. Το κεφάλαιο κάλυψης είναι εγγυημένο και μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, ανάλογα με τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες της αγοράς και με το Π.Υ.Μ.Α. (Προϊόν Υπεραπόδοσης Μαθηματικών Αποθεμάτων).

Ποιες Ανάγκες καλύπτει

Το πρόγραμμα Alico Junior μπορεί να αποτελέσει έναν ιδανικό αποταμιευτικό μηχανισμό για:

• Την οικονομική κάλυψη των σπουδών του ασφαλισμένου παιδιού (πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακά, κλπ)

• Την οικονομική στήριξη των επαγγελματικών σχεδίων του ασφαλισμένου παιδιού.

Σημαντικά Πλεονεκτήματα του Προγράμματος

• Αποτελεσματικός μηχανισμός αποταμίευσης για συγκεκριμένη διάρκεια

• Τεχνικό επιτόκιο 3,35% για όλη τη διάρκεια του προγράμματος (το μέγιστο επιτρεπτό από τη Νομοθεσία)

• Σημαντική μείωση κόστους για όσους επιλέξουν κεφάλαιο κάλυψης μεγαλύτερο των 8.000 ευρώ

• Δυνατότητα προσαρμογής του προγράμματος στις προσωπικές ανάγκες του ασφαλισμένου (κεφάλαιο κάλυψης, διάρκεια προγράμματος, κόστος προγράμματος)

• Δυνατότητα επιλογής επιπλέον συμπληρωματικών καλύψεων προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη. Κάθε κάλυψη παρέχεται εφόσον το ασφάλιστρο που της αντιστοιχεί καταβληθεί

• Δυνατότητα πληρωμής του ασφαλίστρου σε ετήσιες, εξαμηνιαίες, τριμηνιαίες, μηνιαίες δόσεις

• Φοροαπαλλαγή των ασφαλίστρων σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα φορολογική νομοθεσία

• Φοροαπαλλαγή των παροχών που καταβάλλονται στον ασφαλισμένο, δηλ. οι παροχές που καταβάλλονται από ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής δεν φορολογούνται

• Χορήγηση βεβαίωσης καταβολής ασφαλίστρων ετησίως προκειμένου να υποβληθεί με τη φορολογική δήλωση

• Αποστολή ετήσιας ενημέρωσης για την πορεία του Π.Υ.Μ.Α.

• Δυνατότητα μεταφοράς του συμβολαίου σε οποιαδήποτε από τις 54 χώρες του κόσμου όπου λειτουργούν γραφεία της Alico, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία

Κατηγορία προγραμμάτων Unit Linked 

Η Alico διαθέτει μια σειρά ευέλικτων προγραμμάτων Unit Linked, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να έχει, μέσα από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο με ετήσιες καταβολές, τόσο ασφάλιση όσο και συστηματική αποταμίευση.

Επιπρόσθετα, του παρέχεται η δυνατότητα επιλογής όσον αφορά στο πού θα επενδυθούν τα χρήματα που καταβάλλει, σε ένα από τα τέσσερα εσωτερικά μεταβλητά κεφάλαια που έχει δημιουργήσει η Alico, αξιοποιώντας τα αμοιβαία κεφάλαια της εταιρίας.

Επιπλέον, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και κεφάλαιο κάλυψης Ζωής το οποίο μπορεί να είναι έως και 50 φορές υψηλότερο από το ποσό της τακτικής ετήσιας καταβολής του στο πρόγραμμα. 

Αυτό σημαίνει ότι ο ασφαλισμένος, εφόσον το επιλέξει, μπορεί να έχει ενσωματωμένη στο συμβόλαιο Unit Link και κεφάλαιο κάλυψη ζωής. Σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου καταβάλλεται στους δικαιούχους το μέγιστο εκ της αξίας λογαριασμού ή του κεφαλαίου κάλυψης Ζωής.