Σε πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης η Commercial Value

Σε πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης η Commercial Value και οικονομικής ανασυγκρότησης θέτει την ασφαλιστική εταιρία η Επ.Ε.Ι.Α.. 

Η εποπτική αρχή με απόφαση της αμφισβητεί την ικανότητα της εταιρίας να έχει στην κατοχή της τα ακίνητα στη Ρουμανία αξίας 51,6 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα αμφισβητεί και την εμπορική τους αξία.   

Παράλληλα η Επ.Ε.Ι.Α. θεωρεί ότι η συμμετοχή στην Ασπίς Πρόνοια αξίας 5 εκατ. ευρώ δεν μπορεί να θεωρηθεί περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας καθώς η Ασπίς βρίσκεται υπό εκκαθάριση και η Commercial και τα περιουσιακά της στοιχεία δεν επαρκούν για την κάλυψη της ασφαλιστικής τοποθέτησης. 

Επίσης ομόλογο της Ασπίς Πρόνοια αξίας 3,4 εκατ. ευρώ, το οποίο η Commercial Value φέρεται να έχει προχωρήσει στην πώλησή του, γεγονός για το οποίο η Επ.Ε.Ι.Α. δεν έχει καμία ενημέρωση με αποτέλεσμα να μην δύναται να το αναγνωρίσει ως στοιχεί του περιθωρίου φερεγγυότητας της ασφαλιστικής.

Ποσό 14,98 εκατ. ευρώ που αφορά καταθέσεις στην Credit Suisse, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι δεν είναι στην άμεση διάθεση και διαχείριση της εταιρίας και το χαρακτηρίζει ως έλλειμμα του περιθωρίου φερεγγυότητας.

Η Επιτροπή βάσει των παραπάνω στοιχείων που προέκυψαν από τους ελέγχους ζητά από την Commercial Value να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 79,4 εκατ. ευρώ έως τις 18 Φεβρουαρίου του 2010.