Alico: Ιδιαίτερα γόνιμη εκπαιδευτική δραστηριότητα και κατά το 2009

Η παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και συνεχούς επιμόρφωσης στους συνεργάτες του Παραγωγικού Συστήματος καθώς επίσης και στα στελέχη και στο διοικητικό προσωπικό της Εταιρίας, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες της Alico, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. 

Ετσι, το 2009 ήταν άλλη μια ιδιαίτερα γόνιμη χρονιά για το Τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της Alico. Η θεματολογία της εκπαίδευσης που παρείχαν τα 2 κέντρα της Εταιρίας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, σειρά σεμιναρίων με σκοπό να καλυφθούν όλες οι πιθανές εκπαιδευτικές ανάγκες των ασφαλιστικών συμβούλων της Εταιρίας.

Σε ένα οικονομικό περιβάλλον που ευνοεί την υψηλή παραγωγικότητα, ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ανάπτυξη των ασφαλιστικών συμβούλων, των Συντονιστών Ομάδας και των Συντονιστών Γραφείων Πωλήσεων.

Η εκπαίδευση δεν περιορίζεται, όμως, μόνο στον χώρο των πωλήσεων.  Η Alico δίνει μεγάλη σημασία και στην ανάπτυξη όλων των εργαζομένων της στα γραφεία διοίκησης και υποστήριξης.  

Προς την κατεύθυνση αυτή το Τμήμα Εκπαίδευσης έχει πιστοποιηθεί και έχει αναπτύξει εσωτερικά μια πλήρη γκάμα προγραμμάτων ανάπτυξης soft skills, τόσο για το Προσωπικό όσο και για τους Προϊστάμενους και Διευθυντές. 

Παράλληλα, παρέχει εσωτερικά πιστοποιημένη εκπαίδευση στην χρήση των εφαρμογών γραφείου ηλεκτρονικών υπολογιστών και στην χρήση ενός προηγμένου συστήματος εξυπηρέτησης ασφαλισμένων.