Στον «αέρα» παραμένουν τα συμβόλαια της Ασπίς

Το απόλυτο χάος φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί γύρω από την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και τους ασφαλισμένους της, οι οποίοι κυριολεκτικά δεν γνωρίζουν σε ποιους να προσφύγουν προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. 

Παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, πριν και μετά τις εκλογές, ώστε να στηθεί ένας μηχανισμός αντιμετώπισης της κρίσης που επήλθε στην εταιρία μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της, τα πάντα καταμαρτυρούν ότι το όλο θέμα παραμένει σε μηδενικό σημείο.

Επιχειρώντας λοιπόν να καλύψουμε το κενό ενημέρωσης που αυτή τη στιγμή υπάρχει για τους κατόχους συμβολαίων της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, αναλαμβάνουμε, ατύπως, ρόλο ασφαλιστικού συμβούλου και, με κάθε επιφύλαξη, μεταφέρουμε τα εξής:

- Οι κάτοχοι επενδυτικών και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων καθότι δέσμιοι της εταιρίας δεν έχουν παρά να περιμένουν τη μεταφορά των συμβολαίων τους σε άλλες ασφαλιστικές, άγνωστο με ποιους όρους. 

Αν ωστόσο έχουν συνάψει προσφάτως τις συμβάσεις τους μπορούν, θυσιάζοντας τα χρήματα που κατέβαλλαν, να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία. Αν αντίθετα το πρόγραμμά τους είναι σε ισχύ επί μακρό διάστημα καλούνται να επιδείξουν υπομονή και να μην μετακινηθούν

- Οι κάτοχοι προγραμμάτων Υγείας, που έχουν ασφαλίσιμη ηλικία καλό είναι να αναζητήσουν άλλου ασφαλιστικό κάλυμμα πριν το χρειαστούν. 

Αν τώρα νοσηλεύονται ή έχουν προγραμματίσει να νοσηλευτούν το αμέσως επόμενο διάστημα, πιθανότατα θα κληθούν καλύψουν οι ίδιοι τα νοσήλια και μετά θα επιδιώξουν να αποζημιωθούν από τον εκκαθαριστή, ο οποίος με τη σειρά του θα αναζητήσει κεφάλαια είτε ρευστοποιώντας περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας, είτε προστρέχοντας στο ελληνικό δημόσιο, που, θεωρητικώς πως, έχει εγγυηθεί τα όποια ελλείμματα. 

Το πιο αισιόδοξο σενάριο για τους κατόχους προγραμμάτων Υγείας είναι να μετακινηθούν με τα συμβόλαια τους σε άλλη εταιρία και εκείνη να αναλάβει την κάλυψή τους. Στο μεταξύ, σε ότι αφορά τις επόμενες δόσεις των συμβολαίων, κανείς δεν είναι σήμερα σε θέση να πει αν θα πρέπει να τις καταβάλλουν ή όχι