Βρείτε τα με τους cyber κινδύνους

της Ελενας Ερμείδου

Στο ‘πάτο’ του βαρελιού οι ασφαλισμένοι cyber κίνδυνοι παγκοσμίως. Το κόστος τους θα αυξάνεται συνεχώς και ο κίνδυνος να διαταραχτούν οι αγορές είναι πολύ μεγάλος όσο ο κόσμος αυξάνει την διασύνδεση του.

Προτεραιότητα των (αντ)ασφαλιστκών θα πρέπει να είναι η λεπτομερής κατανόηση των cyber κινδύνων και η απορρόφηση των ευθυνών τους. Ο κίνδυνος αυτός είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία και την ανάπτυξη του κλάδου δήλωσε στο Baden – Baden, η Doris Höpke, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Munich Re

Η Munich πίεσε στο ανέβουν οι cyber κίνδυνοι στην κορυφή της φετινής ατζέντας του συνεδρίου του Baden – Baden. Βρίσκονται στο επίκεντρο των μεγάλων αντασφαλιστών του κόσμου και επιβεβαιωμένα αποτελούν οδηγό για την ανάπτυξη του κλάδου.

Σύμφωνα με την Munich Re το κόστος των cyber κινδύνων για το 2018 θα ανέλθει στα 600 δισεκατομμύρια δολάρια ή αλλιώς το 0,8% του παγκοσμίου ΑΕΠ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέσο κόστος δεκαετίας των παγκόσμιων οικονομικών καταστροφών κυμαίνεται στα 180 δισεκατομμύρια.

Τα πράγματα θα χειροτερεύουν όσο ο κόσμος θα γίνεται πιο διασυνδεδεμένος. Παγκοσμίως, σήμερα οι διασυνδεδεμένες μονάδες  υπολογίζονται στα 27 δισεκατομμύρια, και θα φτάσουν τα 125 δισεκατομμύρια μέχρι το 2013 σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Εάν οι ψηφιακές υπηρεσίες βρεθούν με προβλήματα, τότε οι αγορές θα αντιμετωπίσουν μεταβλητότητα με σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία.

Ο κλάδος εν ευθέτω χρόνω θα πρέπει σημειώνει η Munich Re να μεταφέρει και να αντισταθμίσει τους κινδύνους αυτούς και να διαχειριστεί τον κίνδυνο με τον τρόπο που πρέπει και όπου καλείται.

Σύμφωνα με την Munich Re λιγότερο του 0,5% των cyber ζημιών είναι ασφαλισμένο εν συγκρίσει με το 27% των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*