Η Euler Hermes υιοθετεί μία νέα ενοποιημένη οργάνωση

Η Euler Hermes υιοθετεί μία νέα, ενοποιημένη οργάνωση με σκοπό να ανταποκριθεί ακόμη καλύτερα στις ανάγκες των πελατών της και να ενισχύσει την πρώτη θέση της στην παγκόσμια αγορά Ασφάλισης Πιστώσεων.
 
Έπειτα από μερικά χρόνια που χρειάστηκαν για τη συνένωση των εταιριών Euler και Hermes, ο Όμιλος Euler Hermes, αποβλέποντας στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της συγχώνευσης, εισάγει μία νέα οργανωτική δομή. Ο σκοπός είναι διπλός : Η βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στις επιχειρήσεις και η διατήρηση της θέσης του Ομίλου ως πρώτου Ασφαλιστή Πιστώσεων διεθνώς.

Το σχέδιο «One Euler Hermes» εστιάζει στην εφαρμογή των οργανωτικών αλλαγών που απαιτούνται για να δημιουργήσουν έναν πιο αποτελεσματικό και προσανατολισμένο στις ανάγκες των πελατών Όμιλο. 

«Βασικό μας σκοπό αποτελεί η ενσωμάτωση σε όλες τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου, μιας οργάνωσης, η οποία θα τους δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται γρηγορότερα στις απαιτήσεις των πελατών και να παρέχουν μία ολοκληρωμένη σειρά λύσεων», επισημαίνει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Euler Hermes, κ. Wilfried Verstraete

«Ως επακόλουθο, η νέα οργάνωση θα μας αποφέρει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και θα βελτιώσουμε την αποδοτικότητα κόστους. Επίσης, θα παρέχει στα 6.200 στελέχη μας, επιπλέον ευκαιρίες για εκπλήρωση επαγγελματικών στόχων, ανταλλαγή δεξιοτήτων και κινητικότητα εντός του Ομίλου».

Η νέα οργάνωση θα αποτελέσει συνέχεια της ιστορίας της Euler Hermes, του επιχειρηματικού μοντέλου της και των εταιρικών της αξιών. Είναι το αποτέλεσμα μιας ενδελεχούς έρευνας που διεξήχθη από τον Όμιλο κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες :

• Ένα νέο σύστημα διοίκησης και αποτελεσματικότερες κεντρικές υπηρεσίες

• Μία ισόρροπη γεωγραφική οργάνωση, αποτελούμενη από έξι περιοχές, κάθε μία με πλήρη ευθύνη.

«Η νέα οργάνωση θα ενισχύσει την Euler Hermes, παρέχοντάς της τη δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες της περισσότερες υπηρεσίες και να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις τους», δήλωσε ο Wilfried Verstraete.