Ένα bungee jump του Γουίλ Σμιθ…αξίας 200 εκατ. δολαρίων!

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Την ασφαλιστική «διαδρομή» του άλματος με ελαστικό σχοινί (bungee jump) που πραγματοποίησε ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Will Smith στο Γκραντ Κάνιον την ημέρα που γιόρταζε τα 50α του γενέθλια (25 Σεπτεμβρίου) αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Insurance Insider. Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, την ασφαλιστική κάλυψη του Smith, ύψους 200 εκατ. δολαρίων ανέλαβε η ασφαλιστική αγορά το Λονδίνου Lloyd’s. H AON ήταν ο μεσίτης για το εν λόγω placement, το οποίο μεταβίβασε στην Exceptional Risk Advisors (ERA), εταιρεία MGA (Managing General Agents) με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ. Η ERA μετέφερε τον κίνδυνο στην αγορά το Λονδίνου για να αναληφθεί μέσω τουλάχιστον τριών συμβολαίων, με συνδικάτα των Lloyd’s να αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της κάλυψης.

Συγκεκριμένα, η ERA τοποθέτησε το μεγαλύτερο μέρος του κινδύνου (150 εκατ. δολάρια) μέσω της μεσιτικής JLΤ, με το συνδικάτο 609 –που διαχειρίζεται η Atrium Underwriters- να λειτουργεί ως επικεφαλής ανάδοχος.

Η Iris Insurance Brokers τοποθέτησε ένα ακόμα «κομμάτι» στην αγορά του Λονδίνου, ενώ το τρίτο σκέλος ανέλαβε η ίδια η Lloyd’s, ώστε το συνολικό ποσό να ανέλθει στα 150 εκατ. δολ. Κατά τις ίδιες πηγές, οι ασφαλιστικές εταιρείες που ενεπλάκησαν στην διαδικασία έλαβαν ασφάλιστρα της τάξης των 500.000 δολαρίων. Η ασφαλιστική προστασία που εξασφάλισε ο Will Smith τον κάλυπτε έναντι του ενδεχόμενου θανάτου ή τραυματισμού του κατά το άλμα, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε, ανέβηκε στο YouTube και έχει μέχρι τώρα 17,5 εκατ. «χτυπήματα».

Σημειώνεται ότι η ERA ανέλαβε την ασφαλιστική κάλυψη της ηθοποιού Carrie Fisher για τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας της σειράς Star Wars (O Τελευταίος Τζεντάι). Μετά το θάνατο της Fisher το Δεκέμβριο του 2016, η Disney έλαβε 50 εκατ. δολάρια από τη Lloyd’s, σε μια από τις μεγαλύτερες αιτήσεις αποζημίωσης για τον κλάδο ζωής και υγείας της ιστορικής ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*