Συνεχίζεται η κυριαρχία της SAS στη διαχείριση κινδύνων

H SAS, ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών Business Analytics, κατέλαβε την πρώτη θέση στην έρευνα RiskTech100 της Chartis Research, μια διακεκριμένη ετήσια λίστα που περιλαμβάνει τους κορυφαίους προμηθευτές τεχνολογικών λύσεων διαχείρισης κινδύνων.

Παρά το γεγονός ότι η SAS έχει κατακτήσει ηγετικές θέσεις σε πολλές κατηγορίες από την έναρξη αυτής της έκθεσης, αυτή είναι η πρώτη χρονιά που η εταιρεία κατακτά την πρώτη θέση, πραγματοποιώντας άλμα έξι θέσεων από το 2008.

Η μεθοδολογία της έρευνας RiskTech100 αξιολογεί τη λειτουργία, τη βασική τεχνολογία, την οργανωτική ισχύ, την ικανοποίηση των πελατών, την παρουσία στην αγορά και την καινοτομία του κάθε προμηθευτή.

Εκτός από την συνολική επιτυχία της, η έκθεση τοποθετεί τη SAS ως τον κυρίαρχο στην κατηγορία των Τραπεζών, στην παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά, και στον πιστωτικό κίνδυνο.

Η επιτυχία της SAS στη φετινή έκθεση RiskTech100 συνδέεται με ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στη λειτουργικότητα και την τεχνολογία”, δήλωσε ο Peyman Mestchian, Managing Partner στην Chartis Research. 

Επιπροσθέτως, οι έρευνες μας στους τελικούς χρήστες έχουν βελτιώσει σημαντικά τη βαθμολογία της SAS στον τομέα ικανοποίησης των πελατών κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

H συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί επιβεβαίωση της αφοσίωσης μας στην παροχή αξεπέραστων λύσεων διαχείρισης επιχειρηματικού κινδύνου στους πελάτες μας, τόνισε από την πλευρά του ο David Rogers, SAS Global Product Marketing Manager στον Τομέα του Κινδύνου. 

Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις βασικές ανησυχίες των πελατών μας από τον πιστωτικό, το λειτουργικό κίνδυνο και τον κίνδυνο αγοράς, μέχρι την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, της απάτης και του οικονομικού εγκλήματος.
 
Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι, παρά την οικονομική κρίση, η SAS συνέχισε να πραγματοποιεί σημαντικές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο το 2009 – όπως στις Allied Bank, Banca delle Marche, FirstBank και Union Bank – για να αναφέρουμε μερικές.

Η Chartis RiskTech100 περιελάμβανε επίσης και τα βασικά αποτελέσματα της έρευνας 824 πελατών και τελικών χρηστών της τεχνολογίας κινδύνων, η οποία αποκάλυψε ότι από το 57% των ερωτηθέντων που απάντησαν στην ερώτηση πώς μπορούν να χαρακτηρίσουν την προσέγγιση των εταιρειών τους στη διαχείριση επιχειρησιακού κινδύνου;

Το 18% απάντησε ως ένα σύνολο τακτικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων κενών, το 29% ως μια χαλαρή έννοια που δεν έχει καθοριστεί πλήρως από τη διοίκηση, ενώ το 9% αποκρίθηκε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική ή σχέδια για την αντιμετώπισή της.
 
H θετική όψη του νομίσματος είναι ότι το 66% αναμένουν αύξηση των δαπανών για την τεχνολογία κινδύνων της τάξης του 10% και άνω το 2010.

Το λογισμικό διαχείρισης κινδύνων της SAS κατέκτησε πολλές διακρίσεις μέσα στη χρονιά. Συγκεκριμένα, η SAS τοποθετήθηκε στο τεταρτημόριο των ηγετών του Magic Quadrant για το Λογισμικό Διαχείρισης Λειτουργικού Κινδύνου στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών από την Gartner, τον Σεπτέμβριο. 

Επίσης, τον Ιούλιο του 2009, η Chartis κατέταξε τη SAS ως ηγέτιδα στην έκθεσή της για Συστήματα Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ για πέμπτη συνεχή χρονιά, η εταιρεία ήταν πρωτοπόρος στην έκθεση της Chartis Research τον Ιούνιο για Συστήματα Διαχείρισης Λειτουργικού Κινδύνου.

Στην παρούσα φάση, περισσότεροι από 200 οργανισμοί χρησιμοποιούν τις λύσεις διαχείρισης κινδύνων της SAS συμπεριλαμβανομένων των: ABN AMRO (Ολλανδία), Allied Bank (Πακιστάν), AXA Bank (Βέλγιο), Banca delle Marche (Ιταλία), Banca Intesa (Ιταλία), BB & T (ΗΠΑ), BNL – Gruppo BNP Paribas (Ιταλία), Eλληνική Τράπεζα (Κύπρος), ΣΕΜ (Κύπρος), ΑΤΕ Βank (Eλλάδα), Caisse Nationale des Caisses d’Epargne (Γαλλία), China Merchants Bank (Κίνα), CIMB Bank (Μαλαισία), Citibank Singapore (Σιγκαπούρη), EON Bank Group (Μαλαισία), First Bank of Nigeria (Νιγηρία), ING (Ολλανδία), Kookmin Bank (Κορέα), Riyad Bank (Σαουδική Αραβία), Swedbank (Σουηδία), Union Bank (ΗΠΑ), Vattenfall (Σουηδία), Woori Bank (Κορέα) και Zagrebačka banka (Κροατία).

Σχετικά με την Chartis Research

Η Chartis είναι ο κορυφαίος πάροχος ερευνών και  ανάλυσης για την παγκόσμια αγορά τεχνολογίας διαχείρισης κινδύνων. Στόχος μας είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων που αποβλέπουν στην καλύτερη επίδοση της επιχείρησής τους μέσω της καλύτερης διαχείρισης των κινδύνων, εταιρικής διακυβέρνησης και συμμόρφωσης. 

Βοηθάμε τους πελάτες να ενημερώνονται ως προς την τεχνολογία και να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις παρέχοντάς τους σε βάθος ανάλυση και ενημέρωση καθώς και πρακτικές συμβουλές για σχεδόν  όλες τις πτυχές της τεχνολογίας κινδύνου – (www.chartis-research.com ).