Διαβεβαιώσεις Σαχινίδη για ρύθμιση του προβλήματος της Ασπίς

Πριν τα Χριστούγεννα θα βρεθεί λύση στο θέμα της Ασπίς, διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα των διαμεσολαβούντων στην εταιρία, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης κατά τη χθεσινή δίωρη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο.

Ο κ. Σαχινίδης ανέφερε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις από νομοθετικής πλευράς και θα βγει υπουργική απόφαση που θα είναι συμβατή με το κοινοτικό κανονιστικό πλαίσιο, καθώς οι ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν μη συμβατές με το κοινοτικό δίκαιο.

Τα μέλη της επιτροπής περιέγραψαν στον κ. Σαχινίδη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλο αυτό το διάστημα οι ίδιοι και οι πελάτες τους. Στη συνάντηση συμμετείχε και εκπρόσωπος των ασφαλισμένων που αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που υπάρχουν στην πράξη, εστιάζοντας ειδικότερα στην περίπτωση της κάλυψης νοσηλείας.

Σε ότι αφορά τα επενδυτικά προγράμματα, εκτιμάται ότι οι εγγυήσεις δε θα είναι πάνω από το τεχνικό επιτόκιο που ορίζεται άλλωστε στα πλαίσια των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ο υφυπουργός έδειξε ότι κατανοεί τα προβλήματα και ότι θέλει να δοθεί λύση, εκτιμούν οι εκπρόσωποι των διαμεσολαβητών, χωρίς πάντως να θελήσει να μπει σε λεπτομέρειες, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική προετοιμασία πριν τις τελικές αποφάσεις..

Η συνάντηση έγινε κατόπιν της επιμονής και της πίεσης από την πλευρά των διαμεσολαβητών που πραγματοποίησαν συγκέντρωση χθες έξω από το υπουργείο. Επίσης δεν ανακόπτεται η διαδικασία για την κατάθεση εξώδικων τις επόμενες ημέρες από ασφαλιστές της Ασπίς, ενώ εξώδικα θα κατατεθούν και από πελάτες – ασφαλισμένους στην εταιρία.