Σε ΑΜΚ 8 εκατ. ευρώ προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση-Ασφάλειες Μινέττα

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 8 εκατ. ευρώ σχεδιάζει για το 2010 η Ευρωπαϊκή Ένωση – Ασφάλειες Μινέττα, η οποία κλείνει τη φετινή χρήση με ρυθμό ανάπτυξης +45% έως +50% στον κλάδο Αυτοκινήτου, έναντι του 2008 και με ασφάλιστρα της τάξης του 1 εκατ. ευρώ στις ασφαλίσεις Ζωής, όπου θα πρέπει να σημειωθεί ότι δραστηριοποιείται για πρώτη χρονιά.

Το 2009, στην εκπνοή του, πρόκειται να βρει την εταιρία με συνολική παραγωγή ασφαλίστρων που θα κυμανθεί μεταξύ 100 και 105 εκατ. ευρώ, στην οποία οι κλάδοι Γενικών Ασφαλειών (πλην του Αυτοκινήτου) συμμετέχουν με αυξημένα έσοδα κατά 30% σε σχέση με το 2008.

Η κάθετη ανάπτυξη που παρουσιάζει η εταιρία στις Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων προέρχεται κατά 24% από τις ανατιμήσεις ασφαλίστρων στις οποίες προχώρησε φέτος – σε δύο δόσεις και κατά το υπολειπόμενο 20 με 25% από οργανική ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών.

Η πρώτη ανατίμηση ήταν της τάξης του 10% και αποφασίσθηκε το Φεβρουάριο και η δεύτερη που πέρασε στην κατανάλωση τον περασμένο Αύγουστο ήταν 14%.
 
Θα πρέπει να τονιστεί ότι η εταιρία προγραμματίζει και νέες ανατιμήσεις για τις αρχές του 2010, που θα είναι της τάξης του 10%.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση – Ασφάλειες Μινέττα τον περασμένο Ιούνιο είχε προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 12 εκατ. ευρώ.