Τάζουν εκπτώσεις μη χάσουν τους πελάτες

Νέα φαινόμενα κάνουν την εμφάνισή τους: Μόλις προχθές, το IW ήταν μπροστά σε συζήτηση επιχειρηματιών που έγινε σε μεγάλο μεσιτικό γραφείο.

Και να τι έλεγαν επιτακτικά οι επιχειρηματίες στον ασφαλιστή: «Κόψε ότι μπορείς από τα ασφάλιστρα, θέλουμε έκπτωση, δεν μπορούμε να πληρώνουμε το ίδιο ποσό κάτω από τις σημερινές συνθήκες  που ο τζίρος μας έχει βυθιστεί.

Βρες εταιρίες φθηνότερες για τα αυτοκίνητα, μείωσε τα κέρδη σου, κάνε ότι θέλεις αρκεί να μας ρίξεις το συνολικό ετήσιο ποσό που σου δίνουμε για ασφάλιστρα».
 
Ο μεσίτης τους υποσχέθηκε να κάνει ότι μπορεί… Το έταξε; Ποιος ξέρει; Αναρωτιόμαστε λοιπόν πως θα ευχαριστηθεί ο πελάτης; Μήπως επιβιώσει το πτωχευτικό ασφάλιστρο; μήπως χαθούν οι «χρυσές» προμήθειες; μήπως έρχονται δύσκολες εποχές;
 
Όπως και να έχει οι τιμές στα ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν κάνουν πίσω. Χρόνια τώρα τραβούν την ανηφόρα και είτε αναγκαστικά -αυτοκίνητα- είτε προαιρετικά σε άλλες καλύψεις οι πολίτες πληρώνουν την ασφάλειά τους.

Πληρώνουν τους μεσίτες, πληρώνουν τις εταιρίες, πληρώνουν για να διασφαλιστούν από τον κίνδυνο. Χωρίς κουβέντα χωρίς διαπραγμάτευση αποδέχονται τους ορισμούς της αγοράς.
 
Για πρώτη φορά φαίνεται ότι τα πράγματα γύρισαν και αναπτύσσεται μια άλλη δυναμική που όμως κρύβει εκπλήξεις. Όλα δείχνουν ότι η ασφαλιστική αγορά το 2010 θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγαλύτερες δυσχέρειες από ότι το τρέχον έτος.

Πλέον η ρευστότητα εξαφανίστηκε, τα τελευταία αποθέματα οικονομιών εξαντλήθηκαν, η ακρίβεια τρέχει απρόσκοπτα και η ελληνική κοινωνία βιώνει ανέχεια.