Η ΜΙΒ λάνσαρε ενημερωτική καμπάνια «Παρέμεινε Ασφαλισμένος»

Η ΜΙΒ (Motor Insurers’ Bureau) λόγω της ανησυχητικής αύξησης των ανασφάλιστών οδηγών προχώρησε στο λανσάρισμα εξάμηνης ενημερωτικής καμπάνιας «Παρέμεινε Ασφαλισμένος». 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής 1,7 εκατ. οδηγοί κυκλοφορούν ανασφάλιστοι και με την ύφεση να μεγαλώνει αναμένεται αύξηση του αριθμού αυτού.
 
Η καμπάνια σχεδιάστηκε έτσι να βοηθήσει τους οδηγούς να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητα της ασφάλισης, αλλά και τις συνέπειες που έχουν να αντιμετωπίσουν εάν συλληφθούν να οδηγούν χωρίς ασφάλιση.
 
Η MIB σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το 75% των οδηγών αναζητούν λύσεις προκειμένου να μειώσουν τα ασφάλιστρα που πληρώνουν, η καμπάνια θα δώσει έμφαση στους οδηγούς που διστάζουν να ανανεώσουν την ασφάλισή τους.
 
Σε έρευνα της ΜΙΒ τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι 600 χιλιάδες οδηγοί μεταξύ 21-29 ετών οδηγούν ανασφάλιστοι και αντιπροσωπεύουν το 1/3 του συνόλου των ανασφάλιστων οδηγών.
 
Οι επιπτώσεις για τους ανασφάλιστους οδηγούς περιλαμβάνουν δήμευση του οχήματος, 6 βαθμούς ποινής στο point system και πρόστιμο 200 στερλινών.

Παράλληλα οι οδηγοί των οποίων το αμάξι κατάσχεται, πρέπει να πληρώσουν 150 στερλίνες για έξοδα ανάκτησης, ενώ παράλληλα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν ασφάλιση πριν μπορέσουν να ανακτήσουν τα οχήματά τους.
  
Ωστόσο μόλις το 7% των οδηγών είναι ενημερωμένο για τις επιπτώσεις εάν συλληφθούν να οδηγούν ανασφάλιστοι, ενώ το 10% των οδηγών μεταξύ 18-24 δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να έχουν ασφάλεια προκειμένου να οδηγούν νόμιμα στη Βρετανία.