lloyd's of london

Έπιασε δουλειά ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Lloyd’s

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Τα καθήκοντά του ως νέων διευθύνων σύμβουλος της ιστορικής (αντ)ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου Lloyd’s of London ανέλαβε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ο John Neal, o οποίος διαδέχθηκε την Inga Beale, κάτοχο της θέσης από το 2014.

Όπως σχολίασε ο πρόεδρος της Lloyd’s Bruce Carnegie-Brown, «Για λογαριασμό της αγοράς των Lloyd’s, καλωσορίζω τον John που έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή και θα συνεχίσει την προσπάθεια διασφάλισης της μακροπρόθεσμης επιτυχίας της αγοράς, μέσω –μεταξύ άλλων- της βελτίωσης των επιδόσεων και της έναρξης λειτουργίας της θυγατρικής των Βρυξελλών. Ο John φέρνει πλούσια εμπειρία και πραγματικό ενθουσιασμό για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά μας. Είμαι βέβαιος ότι η Lloyd’s θα εξακολουθήσει να ευημερεί υπό την ηγεσία του».

«Αποτελεί προνόμιο που αναλαμβάνω τα ηνία της Lloyd’s, της σημαντικότερης ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς του κόσμου, από όπου ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου το 1985», δήλωσε από την πλευρά του ο John Neal. «Η αγορά των Lloyd’s δεν μοιάζει με κανέναν (αντ)ασφαλιστικό όμιλο στον κόσμο. Με ασυναγώνιστη εμπειρία στην ανάληψη κινδύνων και φήμη που έχει οικοδομηθεί κατά τη διάρκεια 330 ετών παροχής ασφαλιστικών λύσεων στους πελάτες μας, διαδραματίζει μοναδικό ρόλο για τη στήριξη επιχειρήσεων και οικονομικών χάρη στη διεθνή της εμβέλεια και τον πελατοκεντρισμό της. Καθώς ξεκινώ στο νέο μου ρόλο, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την φήμη μας ως καινοτόμου αγοράς, να  επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας να εκσυγχρονίσουμε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε και να πάρουμε τον χρόνο να ακούσουμε όλους τους συνεργάτες μας, οι οποίοι είναι πρωταρχικής σημασίας για τη μελλοντική ευημερία της αγοράς των Lloyd’s».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Neal διαθέτει εμπειρία πολλών δεκαετιών στην ασφαλιστική βιομηχανία. Η πιο πρόσφατη θέση του ήταν εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου στην αυστραλέζικη QBE, επιβλέποντας έναν όμιλο με 14.000 εργαζομένους σε 37 χώρες, με ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της τάξης των 14 δις. δολ. Ο Neal παραιτήθηκε από την QBE τον Σεπτέμβριο του 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*