Η Atradius αυξάνει τα πιστωτικά όρια σε 13.000 Βρετανικές επιχειρήσεις

Ο κορυφαίος όμιλος ασφάλισης πιστώσεων Atradius αναγγέλλει την αύξηση των πιστωτικών της ορίων σε περίπου 13.000 Βρετανικές επιχειρήσεις μετά από αναθεώρηση της στρατηγικής της στην αξιολόγηση του κινδύνου.

 Η Atradius υπολογίζει ότι ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από την αύξηση αυτή η οποία αντιστοιχεί σε  πάνω από 1 δις. στερλίνες πρόσθετου κύκλου εργασιών που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από τους αντίστοιχους ασφαλισμένους στους ερχόμενους μήνες. 

Η αύξηση των πιστωτικών ορίων θα αφορά σε όλους τους εμπορικούς τομείς αλλά ιδιαίτερη βελτίωση θα υπάρξει για τις επιχειρήσεις που αναπτύσσουν δραστηριότητες στον κατασκευαστικό τομέα και εφαρμοσμένης μηχανικής.
 
Άλλοι τομείς που θα αποκομίσουν οφέλη είναι εκείνοι του αυτοκινήτου, της κεραμικής, του ιματισμού, των υποδημάτων, των επίπλων, των μετάλλων, του χαρτιού, της έντυπης ύλης, της έκδοσης, τα ξενοδοχεία, η τροφοδοσία, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και η ξυλεία.  

Η αύξηση των πιστωτικών ορίων είναι αποτέλεσμα της πρόσβασης σε επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία τα οποία επιτρέπουν τον προσδιορισμό εκείνων των επιχειρήσεων που αποδίδουν καλά στον εμπορικό τομέα τους παρά την οικονομική κρίση και το συνεχές κατρακύλισμα στον τραπεζικό δανεισμό. 

Η Atradius σκοπεύει να έρθει σε επαφή με όλους τους Ασφαλισμένους και να τους ενημερώσει για τα πιστωτικά όρια των οποίων η αύξηση θα παρουσιάσει συγκεκριμένο ενδιαφέρον για αυτούς, παραδείγματος χάριν, όπου οι προηγούμενες αιτήσεις ήταν ανεπιτυχείς. 

Ο Shaun Purrington, διευθυντής της Atradius Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας, δήλωσε:

«Είχαμε δηλώσει πριν από καιρό ότι τα πιστωτικά όρια θα αυξάνονταν εάν θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τα κανάλια πρόσβασης στα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων για τις οποίες καλούμεθα να εγκρίνουμε πιστωτικά όρια. 

Είμαστε ικανοποιημένοι διότι έχουμε διαγνώσει μια σημαντική μεταστροφή της αντιμετώπισης των υπό αξιολόγηση επιχειρήσεων προς την κατεύθυνση αυτή, οι οποίες ολοένα και ευκολότερα μοιράζονται μαζί μας τα οικονομικά τους επικαιροποιημένα στοιχεία.

Αυτό θα επιφέρει την πολυπόθητη εμπορική ώθηση για τους Ασφαλισμένους μας οι οποίοι φλερτάρουν καθημερινά – και με την δική μας υποστήριξη – με το πιστωτικό ρίσκο σε ένα αβέβαιο περιβάλλον.»