Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών των ασφαλιστών της Ασπίς

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών θα συγκεντρωθούν αύριο στις 12:00 τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα των διαμεσολαβούντων στην Ασπίς Πρόνοια και δε θα αποχωρήσουν από εκεί όπως τονίζουν, μέχρι να τους δει ο υφυπουργός κ. Φίλιππος Σαχινίδης.

Καταφεύγουν, όπως επισημαίνουν, σε αυτήν την έσχατη ενέργεια, καθώς τα δημοσιεύματα και οι φήμες οργιάζουν, χωρίς να υπάρχουν ακόμα ξεκάθαρες απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι πελάτες τους. Και όλα αυτά, ενώ έχουν περάσει ήδη πάνω από δυόμισι μήνες από τις ανακλήσεις των αδειών από την ΕΠ.Ε.Ι.Α.

Τα μέλη της Επιτροπής προσθέτουν ότι έχουν ζητήσει από τις 30 Οκτωβρίου συνάντηση με τον κ. Σαχινίδη και ακόμα δεν έχει γίνει εφικτό να συζητήσουν μαζί του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι πελάτες τους.

Όπως υποστηρίζουν, οι διαμεσολαβούντες στην Ασπίς βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση πλέον που επιβαρύνεται διαρκώς όσο περνά ο καιρός και δεν βρίσκεται λύση, καθώς το χαρτοφυλάκιο που έχτισαν επί σειρά ετών παραμένει ανενεργό, χωρίς όλο αυτό το διάστημα να τους αποφέρει εισοδήματα. Ζητούν όπως αναφέρουν, άμεση νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να δοθούν λύσεις σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο.

Υπενθυμίζουμε, ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν μαζικά και εξώδικα από ασφαλιστές της Ασπίς προς το υπουργείο Οικονομικών, την Ασπίς Πρόνοια, την Aspis Holding (Advantage Capital Holding σήμερα), την Aspis Bank και τον Παύλο Ψωμιάδη. Σε ανάλογες κινήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και πελάτες τις επόμενες ημέρες.