Η SAS σαρώνει τις διακρίσεις στις λύσεις επιχειρησιακής απόδοσης

Υψηλές διακρίσεις σε όλους τους τομείς κατέκτησε η SAS στην πρόσφατη έρευνα για το δ’ τρίμηνο του 2009 του Forrester Wave με θέμα: «Λύσεις Επιχειρησιακής Απόδοσης», καταλαμβάνοντας την κορυφαία θέση τόσο στη σχετική ανάλυση κόστους και κερδοφορίας, καθώς επίσης και στην προϊοντική στρατηγική και το όραμα.

«Τον τελευταίο χρόνο, πολλές επιχειρήσεις, χωρίς επαρκή κατανόηση των αιτιών που καθορίζουν τα έξοδα, τα κέρδη και την αξία, έδωσαν –και δίνουν- ιδιαίτερη έμφαση στην επίτευξη των βραχυπρόθεσμων στόχων, εις βάρος της μελλοντικής ευημερίας», σημειώνει ο Jonathan Hornby, Global Marketing Director του τμήματος Επιχειρησιακής Απόδοσης SAS.
 
«Η SAS έχει να προτείνει ένα καλύτερο τρόπο, επιτρέποντας στους πελάτες της να μοντελοποιούν, να προβλέπουν και να βελτιστοποιήσουν τα μελλοντικά σενάρια, έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις βασισμένες σε πραγματικά δεδομένα».

Αντιμετωπίζοντας την οικονομική αβεβαιότητα

Η σημερινή οικονομική κατάσταση καθιστά επιτακτική την εφαρμογή έκτακτων σχεδιασμών και μετρήσεων των διαδικασιών και των συστημάτων. Σύμφωνα με τη μελέτη της Forrester Research, «οι λύσεις σχεδιασμού, πρόβλεψης, οικονομικών αναφορών και μέτρησης της απόδοσης είναι ουσιαστικής σημασίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής αβεβαιότητας. Ιδιαίτερα, οι λύσεις πρόβλεψης, έχουν βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την αστάθεια της αγοράς μεσούσης της οικονομικής επιβράδυνσης και αστάθειας που φαίνεται σιγά σιγά να βαδίζει σε εκτόνωση».

Ο Paul Hamerman, Αντιπρόεδρος και Ανώτατος Αναλυτής της Forrester Research, τονίζει: «H SAS διαθέτει εξελιγμένες δυνατότητες στους τομείς κόστους και κερδοφορίας, πρόβλεψης και διαχείρισης της στρατηγικής, και εστιάζεται σε επιχειρηματικά θέματα πέρα από την οικονομική σκοπιά».

Για τη βελτίωση της απόδοσης και την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην πρόβλεψη και τη μέτρηση των κορυφαίων δεικτών αντί να στηρίζονται σε υποδεέστερους δείκτες και στην ιστορική λογιστική. 

Οι εταιρίες εκείνες που μπορούν να προσδιορίσουν τις ευκαιρίες και τις απειλές πιο εύκολα από τους ανταγωνιστές, να κατανοήσουν τις επιπτώσεις, να προσαρμόσουν άμεσα τη στρατηγική τους και να την υλοποιήσουν άμεσα σε όλο το εύρος του οργανισμού, θα είναι οι νικητές.

«Με κορυφαίες δυνατότητες διαχείρισης κόστους και κερδοφορίας, η SAS αποτελεί μια έξυπνη επιλογή για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Η προγνωστική τεχνολογία της υποστηρίζει εφαρμογές πολύπλοκων σχεδιασμών και πρόβλεψης», σημειώνει ο Hamerman στη μελέτη.

Ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων Διαχείρισης της Απόδοσης

Η SAS διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύνολο λύσεων στο χώρο της επιχειρησιακής απόδοσης, παρέχοντας όλες τις βασικές δυνατότητες που αξιολογήθηκαν στη μελέτη της Forrester: 

Σχεδιασμό και κατάρτιση προϋπολογισμού, ενοποίηση και δημιουργία αναφορών, στρατηγική και απόδοση και ανάλυση κόστους και κερδοφορίας, καθώς και θεμελιώδεις δυνατότητες επιχειρηματικής ευφυΐας. Οι λύσεις της SAS παρέχουν ολοκληρωμένη ενοποίηση και προχωρούν πέρα από το παραδοσιακό χρηματοοικονομικό πεδίο έτσι ώστε να δώσουν μια πλήρη εικόνα της απόδοσης.

Οι λύσεις της SAS για τη διαχείριση της απόδοσης έχουν υλοποιηθεί σε περισσότερες από 1.500 εγκαταστάσεις, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις, σαν ένα πρώτο βασικό βήμα, να οργανώσουν και να «καθαρίσουν» τα δεδομένα τους.
 
Στη συνέχεια, βοηθούν πολλές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις του σχεδιασμού και κατάρτισης του προϋπολογισμού ως θεμέλιο για τη διαχείριση της στρατηγικής. Άλλες επικεντρώνονται στην κατανόηση των αιτίων της αξίας. Για να βοηθήσει τους οργανισμούς να βελτιώσουν την απόδοση, οι λύσεις της SAS περιλαμβάνουν:

• Πίνακες (dashboards) και κάρτες μέτρησης της απόδοσης (scorecards)

• Οικονομική ενοποίηση, κατάρτιση προϋπολογισμού, σχεδιασμό και δημιουργία αναφορών

• Ανάλυση κόστους και κερδοφορίας

• Ανάλυση ανθρώπινου και τεχνολογικού κεφαλαίου

• Ευφυΐα πελατών και προμηθευτών

• Διαχείριση επιχειρηματικού κινδύνου

• Διαχείριση αειφορίας

• Εξελιγμένα analytics

Οι λύσεις της SAS solutions έχουν “χτιστεί” πάνω σε μια κοινή, κλιμακωτή πλατφόρμα -το SAS Business Analytics Framework– για τη συνολική αντιμετώπιση της διαδικασίας. Η SAS παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ξεκινήσουν με μια μεμονωμένη λύση και στη συνέχεια να εξελίξουν αυτή τη λύση με βάση τις ανάγκες τους.