back to top
17.5 C
Athens
Δευτέρα 18 Μαΐου 2026

Η τεχνολογία βασική πηγή νέων ευκαιριών για τη Swiss Re

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η τεχνολογία εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει την βασική πηγή νέων ευκαιριών για τη Swiss Re όσον αφορά το «ξεκλείδωμα» νέων δεξαμενών ρίσκου, τον εξορθολογισμό της ανάλυσης δεδομένων, τη  βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη συνεργασία με τρίτα μέρη σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Swiss Re, Christian Mumenthaler.

- Advertisement -

“Οι δεξαμενές κινδύνου (risk pools) αυξάνονται σε πολλούς τομείς ανά τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για την επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης σε πολλούς ανθρώπους», δήλωσε ο κ. Mumenthaler σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Reinsurance News. «Για παράδειγμα, η πλατφόρμα μας για ψηφιακές ασφάλειες ζωής –που παρέχονται μέσω της θυγατρικής iptIQ- επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν ασφάλιση μέσω νέων καναλιών. Βλέπουμε ήδη δυναμική ανάπτυξη και υπάρχει η προοπτική να προσεγγίσουμε εκατομμύρια ανθρώπους. Παρομοίως, συνδυάζουμε την τεχνογνωσία μας στους κινδύνους με ανάλυση δεδομένων και αλγορίθμους για να αναπτύσσουμε καινοτόμες αντασφαλιστικές λύσεις για τους πελάτες μας».

Η Swiss Re εκτιμά επίσης ότι οι νέες τεχνολογίες όπως η τηλεματική θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης τομέων όπως η ασφάλιση ΙΧ και έχει ήδη αναπτύξει μια end-to-end λύση τηλεματικής που επιτρέπει στους πελάτες να αναλύουν Big Data από διασυνδεδεμένα οχήματα και να ψηφιοποιούν τις διαδικασίες. «Είναι σαφές ότι τα δεδομένα είναι ο νέος χρυσός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Mumenthaler. “Η Swiss Re έχει συγκεντρώσει πάρα πολλά δεδομένα κατά την 150χρονη ιστορία και θεωρούμε ότι αυτό θα μπορούσε να κάνει την διαφορά αν τα διαχειριστούμε με τους σωστούς τρόπους».

- Advertisement -

Εργαλεία αυτοματοποιημένου underwriting όπως το Magnum της Swiss Re βοηθά την εταιρεία και τους πελάτες της να βελτιώσουν τις υπηρεσίες underwriting δια της επεξεργασίας περί των 10 εκατομμυρίων αιτήσεων ασφάλισης σε 29 χώρεςε, εκ των οποίων το 80% γίνονται άμεσα αποδεκτές.

«Η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής μας», εξηγεί ο κ. Mumenthaler. «Μόνο συνεργαζόμενοι στενά με τους πελάτες μας μπορούμε να εντοπίσουμε τις ακριβείς τους ανάγκες και να τους προσφέρουμε τις καλύτερες λύσεις. Την ίδια στιγμή, είναι σημαντικό να διανέμουμε τα προϊόντα μας με αποδοτικό τρόπο. Πρέπει να διασφαλίσουμε και τα δυο αυτά στοιχεία για να έχουμε αποδόσεις που να ευθυγραμμίζονται με τους στόχους μας», κατέληξε ο επικεφαλής της Swiss Re.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Swiss Re: Πώς οι ακριβές κατασκευές αυξάνουν το κόστος των αποζημιώσεων

Η τάση των παγκόσμιων ασφαλισμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές να αυξάνονται κατά μ.ό. 5-7% ετησίως παραμένει αμετάβλητη

Η Swiss Re μπαίνει με ιστορική συμφωνία στην αμερικανική αγορά συντάξεων

Τι σηματοδοτεί το ντιλ 2 δισ. δολαρίων με την Athene για τη μεταφορά κινδύνου μακροζωίας

Swiss Re: Στα 118 δισ. δολ. οι ασφαλισμένες ζημιές το 2025 από 151 δισ. το 2024

J.J. Haegeli: «Οι ασφαλισμένες ζημίες συνεχίζουν να αυξάνονται – Απαραίτητη η ενίσχυση της πρόληψης, της προστασίας και της ετοιμότητας»

Οι στόχοι της Swiss Re για το 2026

Εισαγωγή βιώσιμου ετήσιου προγράμματος επαναγοράς μετοχών – Η ΤΝ θα ενισχύσει την παραγωγικότητα και τη λήψη αποφάσεων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέο ρεκόρ από την Talanx

T. Leue, CEO: «Απόδειξη ότι το διαφοροποιημένο μοντέλο, η αποκεντρωμένη στρατηγική, η ανθεκτικότητα και η ηγετική μας θέση στο κόστος αποδίδουν»

Ισχυρό ξεκίνημα το 2026 η Allianz, με ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας – Βίντεο

«Σε καλό δρόμο» προκειμένου να επαληθεύσει την πρόβλεψη για ετήσια κέρδη 17,4 δισ. ευρώ

KPMG: $436,4 δισ. σε παγκόσμιες επενδύσεις PE – Η αβεβαιότητα επανεμφανίζεται

Υποτονικός ρυθμός δραστηριότητας σε σύγκριση με το τέλος του 2025 εντοπίζει η έκθεση «Pulse of Private Equity Q1’26»

Allianz Commercial: Ο Karol Dobias νέος Global Head of Multinational της AGCS από την 1η Ιουνίου 2026

Στέλεχος με πολυετή διεθνή εμπειρία και βαθιά γνώση της λειτουργίας των πολυεθνικών ασφαλιστικών προγραμμάτων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Βράβευση του Δ. Γαβαλάκη στην εκδήλωση της Επιτροπής Πρακτόρων Ασφαλίσεων του ΕΕΑ

Αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς του στον ασφαλιστικό κλάδο και ιδιαίτερα της συμβολής του στην ενίσχυση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

ΕΟΠΥΥ: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης – Ο ρόλος του OTP

Η οργάνωση είχε αναπτύξει δίκτυο εικονικών εκτελέσεων γνωματεύσεων, προκαλώντας σημαντική ζημία στο δημόσιο σύστημα υγείας

Σοβαροί κίνδυνοι για τους ψηφιακούς καταναλωτές από το νέο ν/σ για την αυτοματοποιημένη ανταλλαγή δικαιολογητικών – Ποιες λύσεις προτείνει το ΙΝΚΑ

Με το πρόσχημα της ψηφιακής «απλούστευσης», τονίζει το ΙΝΚΑ, οι πολίτες εκτίθενται σε πρωτοφανείς κινδύνους υποκλοπής ταυτότητας και οικονομικής εξαπάτησης

Έξυπνες διαβάσεις: τι είναι, τι ισχύει και τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί;

Ένας αναλυτικός, χρηστικός οδηγός από την πλατφόρμα Pricefox