Σε έντονη κινητικότητα η ασφαλιστική αγορά

Το τελευταίο διάστημα στην ασφαλιστική αγορά υπάρχει εμφανής κινητικότητα. Και τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει διάθεση για αναζήτηση πραγμάτων, προσώπων, ιδεών και αυτό φαίνεται από τις συζητήσεις που γίνονται σε όλα τα επίπεδα της ασφαλιστικής ιεραρχίας.
 
Ταυτόχρονα, δρομολογούνται κάποιες συνεργασίες, κλείνονται συμφωνίες-μικρές ή μεγάλες- και γενικά επικρατεί ρευστότητα στις κινήσεις.
 
Όλα δείχνουν ότι το παγόβουνο που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια μέσα σε όλη την δομή της ελληνικής επιχειρηματικής αγοράς, άρχισε να λιώνει και οι πληροφορίες που μας έρχονται μιλούν για «ζεστές» συζητήσεις μεταξύ εταιρειών για συνέργιες σε προϊόντα, επιχειρηματικά σχήματα, αμοιβαίες πωλήσεις και επεκτάσεις στο εξωτερικό.
 
Αρχικώς, είναι βέβαιο ότι κάποια εταιρία πολυεθνικού «χαρακτήρα» ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις πωλήσεις συμβολαίων μέσα από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην διάθεση συμβολαίων  -εκτός του γνωστού μέχρι σήμερα συστήματος πώλησης-, προκαλώντας όπως αναμένεται ένταση στον ανταγωνισμό.

Ακόμα είναι βέβαιο ότι μεγάλη εταιρεία της αγοράς -επίσης πολυεθνικού χαρακτήρα- ετοιμάζεται να βγει δυναμικά με αιχμή της «άμεση εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου της» άμεσα με ένα μόνο τηλεφώνημα.
 
Επίσης υπάρχουν πληροφορίες για κινητικότητα από την πλευρά των ασφαλιστικών που ξεπερνά τα όρια των ασφαλειών και επεκτείνεται στον τραπεζικό τομέα, για περιπτώσεις όπου η έλλειψη τραπεζικού πάρτνερ είναι αισθητή.

Σε εξέλιξη όμως είναι και το θέμα της αλλαγής ιδιοκτησίας κάποιων εταιρειών. Συγκεκριμένα λέγεται ότι ισχυρή τράπεζα της ελληνικής αγοράς αφού μεγαλούργησε στα ασφαλιστικά τώρα αναζητεί αγοραστή για το καλοαναθρεμμένο ασφαλιστικό της δημιούργημα αλλά η τιμή είναι αποτρεπτική…

Βέβαια υπάρχει και πλειάδα περιπτώσεων που οι εταιρείες παίρνουν στελέχη, ανοίγουν διαύλους με νέους συνεργάτες και γενικώς επιχειρούν να  κάνουν κάτι. 

Δεν αμφισβητείται ότι κάτι γίνεται, και συμπτωματικά (;) η εποχή της αδράνειας, φεύγει σε μια πολιτική συγκυρία όπου τα μηνύματα προοιωνίζουν ριζικές αλλαγές σε κράτος, εποπτεία, επιχειρηματική συμπεριφορά. Έστω και με καθυστέρηση έρχεται ο επαγγελματισμός (;).