Δυναμική ανάπτυξη και το 2009 για την HDI-Gerling

Τα οικονομικά αποτελέσματα της HDI-Gerling Hellas για το 2009 αναμένεται να κλείσουν με αύξηση στα καθαρά δεδουλευμένα ασφάλιστρα της τάξεως του 25%. 

Ο δείκτης ζημιών αναμένεται στο 15% των καθαρών δεδουλευμένων (και όχι εγγεγραμμένων) ασφαλίστρων, ενώ η περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους εκφράζεται με βελτίωση του δείκτη γενικών εξόδων ο οποίος διαμορφώνεται στο 2,6%.
 
Αξίζει να τονιστεί ότι συνολικά ο Μικτός Λειτουργικός Δείκτης (Combined Ratio) αναμένεται να είναι χαμηλότερος του 50% σε σχέση με τα δεδουλευμένα ασφάλιστρα.

Ο Νότης Βαγιακάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της HDI-Gerling Hellas (μέλους του Ομίλου Talanx) δήλωσε σχετικά: «Το 2009 είναι άλλη μία πολύ καλή χρονιά από πλευράς αποτελεσμάτων τόσο για τον Όμιλο, όσο και για το ελληνικό υποκατάστημα.
 
Στην Ελλάδα συνεχίζουμε τη δυναμική ανάπτυξη των τελευταίων ετών, η οποία έχει οδηγήσει σε διπλασιασμό του μεγέθους μας την τελευταία πενταετία, παγιώνοντας την ηγετική μας θέση στους τομείς της βιομηχανίας, των μεγάλων τεχνικών έργων και του διεθνούς εμπορίου στους οποίους εξειδικευόμαστε.

Σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας για τον ασφαλιστικό κλάδο η HDI-Gerling Hellas συνεχίζει να κινείται ανοδικά ξεπερνώντας τους στόχους της και για το 2009.
 
Η περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου μας στην ελληνική αγορά πραγματοποιείται σε γερές βάσεις και με υψηλές επιδόσεις, ως αποτέλεσμα κυρίως της σημαντικής τεχνογνωσίας και του επαγγελματισμού των ανθρώπων μας καθώς και της διεθνούς εμπειρίας και αξιοπιστίας του ΟμίλουTalanx.
 
Κάθε καλός χρόνος σαν το φετινό, ενδυναμώνει τη ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε μεγάλες ζημίες που μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον.»

Σε επίπεδα μεγεθών προ κρίσης αναμένεται να κλείσουν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Talanx για το 2009. Ο CEO του Ομίλου Herbert K. Haas εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους: «Ο Talanx βρίσκεται και πάλι στα επίπεδα του 2007, μια συνολικά καλή απόδοση.
 
Αν και χάσαμε ένα χρόνο, η οικονομική κρίση κατέδειξε την ικανότητα του Ομίλου για θετικά αποτελέσματα ακόμη και υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες: ο Όμιλος Talanx εξακολουθεί να απολαμβάνει εξαιρετικά ισχυρή οικονομική θέση.»

Αποτελέσματα Ομίλου:
• Μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα: +8,2 %
• Καθαρά έσοδα από επενδύσεις: +65,5 %
• Κέρδη προ των Τόκων και Φόρων (EBIT): +121,1 %
• Καθαρά έσοδα Ομίλου: +178,6 %
• Απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE): 13,2 %
• Τόνωση της ανταγωνιστικότητας του Ομίλου μέσω αναδιοργάνωσης
• Περαιτέρω διεθνής επέκταση για τον Όμιλο

Μετά την ταχύτατη και εξαιρετικά επιτυχημένη ενσωμάτωση των εταιρειών της Gerling στον Όμιλο Talanx, προχωράει η αναδιοργάνωση του Ομίλου εστιάζοντας σε τρεις τομείς: Βιομηχανική Ασφάλιση, Γερμανική Αγορά, Διεθνής Αγορά.
 
Σύμφωνα με τον Herbert K. Haas: «Με την αναδιοργάνωση του ομίλου σε τομείς σε αντιστοιχία με τις κατηγορίες πελατών μας, ο Τalanx θέτει τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη και ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα», ενώ συμπλήρωσε «ο στόχος μας είναι να ανήκουμε ανάμεσα στους 10 μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στην Ευρώπη στο μεσοπρόθεσμο διάστημα».

Αυτή τη στιγμή ο Talanx είναι ο 14ος σε μέγεθος ευρωπαϊκός όμιλος. Η σημαντική οργανική ανάπτυξη του Ομίλου συνοδεύεται από επιτυχημένη διεθνή επέκταση των δραστηριοτήτων του με την είσοδο στις αγορές του Μεξικού και της Ινδίας εντός του 2009, ενώ και η συνεργασία με τη Swiss Life ήδη οδεύει σύμφωνα με το πλάνο.