Duvier

Βαριά αμέλεια καταλογίζει η AIG στον πρώην σωματοφύλακα της Κιμ Καρντάσιαν

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Αγωγή σε βάρος του Pascal Duvier, πρώην σωματοφύλακα της Αμερικανίδας τηλεπερσόνας Κιμ Καρντάσιαν, κατέθεσε η AIG, διεκδικώντας από αυτόν 6,1 εκατ. δολάρια, όπως είχε γράψει νωρίτερα το IW. Ο αμερικανικός ασφαλιστικός όμιλος κατηγορεί τον κ. Duvier και την εταιρεία του Protect Security για βαριά αμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, όταν η κ. Καρντάσιαν έπεσε θύμα ληστείας στο Παρίσι πριν δυο χρόνια, με αποτέλεσμα κοσμήματα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων να… «κάνουν φτερά» και η AIG να επωμιστεί τον λογαριασμό.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Πολιτείας του Ντέλαγουερ, ο Duvier (έμπειρος σωματοφύλακας που είχε εργαστεί στο παρελθόν για διάφορες διασημότητες όπως η τραγουδίστρια Ciara και το συγκρότημα Black Eyed Peas) εκτέλεσε πλημμελώς τα καθήκοντά του, που περιλάμβαναν την παρακολούθηση και την προστασία της Καρντάσιαν και του διαμερίσματος όπου διέμενε κατά την παραμονή της στην Πόλη του Φωτός για την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού τον Οκτώβριο του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι πέντε άτομα, μεταμφιεσμένα ως αστυνομικοί, εισέβαλαν στο διαμέρισμα της Καρντάσιαν και υπό την απειλή όπλου πήραν μετρητά και κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας 10 εκατ. δολαρίων.

Η AIG ισχυρίζεται ότι ο κατηγορούμενος άφησε την Καρντάσιαν μόνη της στο διαμέρισμα και απέτυχε να κλείσει έναν σημαντικό αριθμό κενών ασφαλείας που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων μια σπασμένη κλειδαριά, ένα χαλασμένο σύστημα ενδοεπικοινωνίας και την έλλειψη καμερών ασφαλείας στο κτίριο. Η ασφαλιστική εταιρεία υποστηρίζει επίσης ότι ο θυρωρός του ιδιωτικού διαμερίσματος δεν είχε καμία εκπαίδευση ή γνώσεις σε θέματα ασφαλείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*