Υψηλοί οι στόχοι του MDRT στην Ελλάδα για το 2009

Φιλόδοξοι είναι οι στόχοι του MDRT στην Ελλάδα παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η οικονομική κρίση. Η συγκυρία μπορεί να μην είναι καλή, όμως «στόχος μας, είναι τα μέλη να φτάσουν τα 100 για την εφετινή χρονιά, από 35 που είναι με βάση τα περσινά παραγωγικά δεδομένα», τονίζει ο πρόεδρος του MDRT Ελλάδας κ. Ιωάννης Χατζάκης.

Απαιτούνται βέβαια διόλου ευκαταφρόνητες παραγωγικές προϋποθέσεις που χρειάζεται να επιτευχθούν εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικότερα, το όριο για να γίνει κάποιος χρηματοασφαλιστικός σύμβουλος μέλος του MDRT για το 2010 στη χώρα μας έχει προσδιοριστεί στα 44.300 ευρώ από πρωτοετείς προμήθειες ή 88.600 ευρώ από πρωτοετή παραγωγή ζωής.

Τα όρια ανεβαίνουν για τις υψηλότερες διακρίσεις των μελών: Ειδικότερα για τα μέλη Court of the Table τα ετήσια όρια είναι τριπλάσια: 132.900 ευρώ  προμήθειες ή 265.800 ευρώ από πρωτοετή παραγωγή ζωής, ενώ για την υψηλότερη διάκριση (Top of the Table) τα όρια για το 2010 είναι εξαπλάσια: 265.800 ευρώ και 531.600 ευρώ αντίστοιχα.

Στην Ελλάδα από τα 35 σήμερα μέλη, τα 9 είναι ισόβια, που σημαίνει μέλος για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Η οικονομική κρίση επηρέασε πάντως τα παραγωγικά αποτελέσματα τα δύο τελευταία χρόνια και ο αριθμός των μελών μειώθηκε, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Επίσης τα όρια για το 2010 όσον αφορά τη χώρα μας παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και δεν αναπροσαρμόστηκαν ανοδικά όπως ήταν η αρχική πρόθεση από το MDRT.

Έτσι και αλλιώς πάντως, τα μέλη αποτελούν ένα μικρό μερίδιο στα επίπεδα του 5%, επί του συνόλου των χρηματοασφαλιστικών συμβούλων (ποσοστό που ορίζεται στο 1% – 3% σύμφωνα με τους ιθύνοντες του οργανισμού στις ΗΠΑ).

Βασικό πλεονέκτημα των μελών είναι η επιμόρφωση που αποκτούν για την υποστήριξη της σταδιοδρομίας τους μέσα από τις συναντήσεις, το εκπαιδευτικό υλικό που λαμβάνουν και την πληροφόρηση που τους παρέχεται μέσω του δικτυακού τόπου του MDRT.

Να αναφέρουμε ειδικότερα, την Ετήσια Συνάντηση του MDRT. Μια αποτελεσματική, παρακινητική συνάντηση όπου τα μέλη ανταλλάσσουν πληροφορίες, γνώσεις και ιδέες και θεωρείται ίσως η πιο σημαντική συνάντηση πωλήσεων της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς. Η επόμενη θα πραγματοποιηθεί στο Βανκούβερ του Καναδά στις 13 – 17 Ιουνίου 2010.

Μέσω της συμμετοχής στο MDRT και της άμιλλας, προκύπτουν επίσης πλεονεκτήματα όπως η αύξηση της παραγωγικότητας, επαγγελματισμός, γόητρο και προσωπική αναγνώριση.