Σπεύστε με προσοχή

Του Dennis Nacken, Aναλυτής, Allianz

Επιστροφή σε μια προσεκτικότερη επενδυτική προσέγγιση, καθώς και μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα συνιστά η Allianz στους επενδυτές, ενώ για όσους δεν ακολουθούν το «συρμό των εξελίξεων» εκτιμά ότι θα έχουν νέες ευκαιρίες για στρατηγικές επενδύσεις.

Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της Allianz, κ. Dennis Nacken, στο Capital Markets Monthly, το πρόσφατο Μηνιαίο Δελτίο Κεφαλαιαγορών, περαιτέρω εκρήξεις τιμών μοιάζουν απίθανες, λαμβάνοντας υπόψη τα αισθητά υψηλότερα επίπεδα τιμών και αποτιμήσεων.

Σύμφωνα με τον Dennis Nacken, οι επενδυτές δείχνουν να έχουν επιστρέψει σε μια πιο προσεκτική προσέγγιση. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές της κεφαλαιαγοράς έχουν ήδη εκφράσει ικανό αριθμό πρώιμων επαίνων.

Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην αγορά εμφανίζονται ήδη πεπεισμένοι ότι οι οικονομικοί δείκτες θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

Σε ότι αφορά τις προσδοκίες για τα κέρδη του 2010, οι επενδυτές φαίνεται να έχουν τοποθετήσει το σχετικό πήχη αρκετά ψηλά. Πλέον αναμένουν για την επόμενη χρονιά μια μέση αύξηση κερδών αισθητά υψηλότερη του 22% για το δείκτη S&P 500 και περίπου 30% για το δείκτη Euro Stoxx 600 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.